
Vegofärspiroger
Betyg (1-5):
Små munsbitar att äta som de är eller dippa i en crème fraichesås. Den vegetariska fyllningen på sojafärs och blomkålsris är smaksatt med paprika och spiskummin. De går snabbt att laga på färdig pajdeg.
Ugnstemperatur:200º
25 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 2 förpackningar pajdeg (à 500 g)
- 1 ägg, till pensling
- 2 msk sesamfrön, till topping
- Fyllning:
- 150 g fryst sojafärs Hälsans kök
- 0.5 dl olivolja
- 1 gul lök, finhackad
- 150 g blomkålsris (riven färsk blomkål)
- 2 vitlöksklyftor, finrivna
- 1 msk paprikapulver
- 1 msk malen spiskummin
- 1 tsk nymalen svartpeppar
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 tsk kinesisk soja
- salt
Gör så här
- Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, blomkålsris och vitlök. Tillsätt vegofärsen och krydda med paprikapulver, spiskummin och peppar. Stek lite till under omrörning. Smaka av med vinäger, soja och salt.
- Rulla ut pajdegen och stansa ut cirklar med ett glas, ca 7 cm i diameter. Lägg fyllning mitt på degcirkeln och vik ihop till en halvmåne. Tryck till kanterna med en gaffel. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med lättvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen 10-15 min. Servera med dippsås.
Servering
Finhacka en halv rödlök, en kruka mynta och blanda med 3 dl crème fraiche, salta. Simsalabim - världens enklaste dippsås!
Vegofärspiroger
Betyg (1-5):
Små munsbitar att äta som de är eller dippa i en crème fraichesås. Den vegetariska fyllningen på sojafärs och blomkålsris är smaksatt med paprika och spiskummin. De går snabbt att laga på färdig pajdeg.
Ugnstemperatur:200º
25 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, blomkålsris och vitlök. Tillsätt vegofärsen och krydda med paprikapulver, spiskummin och peppar. Stek lite till under omrörning. Smaka av med vinäger, soja och salt.
- Rulla ut pajdegen och stansa ut cirklar med ett glas, ca 7 cm i diameter. Lägg fyllning mitt på degcirkeln och vik ihop till en halvmåne. Tryck till kanterna med en gaffel. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med lättvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen 10-15 min. Servera med dippsås.
Servering
Finhacka en halv rödlök, en kruka mynta och blanda med 3 dl crème fraiche, salta. Simsalabim - världens enklaste dippsås!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-08-18
Hej Ellie, vad kul att du gillar våra piroger!
2021-08-16
Väldigt goda och enkla att göra! Blev 27st och lite färs över. Om man kavlar de överblivna deg-scrapsen blir det några fler piroger. Gott med creme fraiche till.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-08-18
Hej Ellie, vad kul att du gillar våra piroger!
Ellie
2021-08-16
Väldigt goda och enkla att göra! Blev 27st och lite färs över. Om man kavlar de överblivna deg-scrapsen blir det några fler piroger. Gott med creme fraiche till.