Vegofärspiroger
  • Ugn 200º

Vegofärspiroger

4 (1 betyg)

Små munsbitar att äta som de är eller dippa i en crème fraichesås. Den vegetariska fyllningen på sojafärs och blomkålsris är smaksatt med paprika och spiskummin. De går snabbt att laga på färdig pajdeg.

  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 200º

Tillagningstid: 50

Ingredienser

25 stycken
  • 2 förpackningar pajdeg (à 500 g)
  • 1 ägg, till pensling
  • 2 msk sesamfrön, till topping
Fyllning:
  • 150 g fryst sojafärs Hälsans kök
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 150 g blomkålsris (riven färsk blomkål)
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk kinesisk soja
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, blomkålsris och vitlök. Tillsätt vegofärsen och krydda med paprikapulver, spiskummin och peppar. Stek lite till under omrörning. Smaka av med vinäger, soja och salt.

  2. 2

    Rulla ut pajdegen och stansa ut cirklar med ett glas, ca 7 cm i diameter. Lägg fyllning mitt på degcirkeln och vik ihop till en halvmåne. Tryck till kanterna med en gaffel. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med lättvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen 10-15 min. Servera med dippsås.

Servering

Finhacka en halv rödlök, en kruka mynta och blanda med 3 dl crème fraiche, salta. Simsalabim - världens enklaste dippsås!
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar