Vegofärspiroger

Vegofärspiroger

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Små munsbitar att äta som de är eller dippa i en crème fraichesås. Den vegetariska fyllningen på sojafärs och blomkålsris är smaksatt med paprika och spiskummin. De går snabbt att laga på färdig pajdeg.

Ugnstemperatur:200º
25 stycken
  • 2 förpackningar pajdeg (à 500 g)
  • 1 ägg, till pensling
  • 2 msk sesamfrön, till topping
  • Fyllning:
  • 150 g fryst sojafärs Hälsans kök
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 150 g blomkålsris (riven färsk blomkål)
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk kinesisk soja
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, blomkålsris och vitlök. Tillsätt vegofärsen och krydda med paprikapulver, spiskummin och peppar. Stek lite till under omrörning. Smaka av med vinäger, soja och salt.
  2. Rulla ut pajdegen och stansa ut cirklar med ett glas, ca 7 cm i diameter. Lägg fyllning mitt på degcirkeln och vik ihop till en halvmåne. Tryck till kanterna med en gaffel. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med lättvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen 10-15 min. Servera med dippsås.

Servering

Finhacka en halv rödlök, en kruka mynta och blanda med 3 dl crème fraiche, salta. Simsalabim - världens enklaste dippsås!

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-08-18

Hej Ellie, vad kul att du gillar våra piroger!

Ellie

2021-08-16

Väldigt goda och enkla att göra! Blev 27st och lite färs över. Om man kavlar de överblivna deg-scrapsen blir det några fler piroger. Gott med creme fraiche till.

Vegofärspiroger
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 2 förpackningar pajdeg (à 500 g)
  • 1 ägg, till pensling
  • 2 msk sesamfrön, till topping
  • Fyllning:
  • 150 g fryst sojafärs Hälsans kök
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 150 g blomkålsris (riven färsk blomkål)
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk kinesisk soja
  • salt

Vegofärspiroger

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Små munsbitar att äta som de är eller dippa i en crème fraichesås. Den vegetariska fyllningen på sojafärs och blomkålsris är smaksatt med paprika och spiskummin. De går snabbt att laga på färdig pajdeg.

Ugnstemperatur:200º
25 stycken

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, blomkålsris och vitlök. Tillsätt vegofärsen och krydda med paprikapulver, spiskummin och peppar. Stek lite till under omrörning. Smaka av med vinäger, soja och salt.
  2. Rulla ut pajdegen och stansa ut cirklar med ett glas, ca 7 cm i diameter. Lägg fyllning mitt på degcirkeln och vik ihop till en halvmåne. Tryck till kanterna med en gaffel. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med lättvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen 10-15 min. Servera med dippsås.

Servering

Finhacka en halv rödlök, en kruka mynta och blanda med 3 dl crème fraiche, salta. Simsalabim - världens enklaste dippsås!

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-08-18

Hej Ellie, vad kul att du gillar våra piroger!

Ellie

2021-08-16

Väldigt goda och enkla att göra! Blev 27st och lite färs över. Om man kavlar de överblivna deg-scrapsen blir det några fler piroger. Gott med creme fraiche till.