Tomatsill med dragon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

Superfräsch sill med tomat och dragon. passar utmärkt som sommarlunch eller som ett inslag på midsommarbuffén. Recept av Lena Söderström.

Tillagningstid: 10 min + tid att marinera
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g matjessill
  • 250 g körsbärstomater
  • färsk dragon ca 2 dl plockade blad
  • 0.5 dl rapsolja
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk chilisås
  • 1 krm flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven
  • 1 bit citronskal, endast det gula

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av och skär i ca 1 cm breda bitar. Skär tomaterna i små bitar.
  2. Hacka dragonbladen grovt. Vänd ihop sill, tomater och dragon med oljorna och chilisåsen. Smaka av med salt, peppar och vitlök.
  3. Skala en bit av citronen med en potatisskalare (endast det gula) och lägg ner i sillen. Låt stå i kylen minst 3 timmar.

Tips

Funkar även att göra med 5-minuterssill!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pumpafrövåfflor med ost- och laxröra

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Levain med laxröra

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Smörrebröd på svenska

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Sillsallad med ägg

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Nubberöra

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fisktaco med mangosalsa

Betyg
Betyg
(40)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 400 g matjessill
  • 250 g körsbärstomater
  • färsk dragon ca 2 dl plockade blad
  • 0.5 dl rapsolja
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk chilisås
  • 1 krm flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven
  • 1 bit citronskal, endast det gula

Tomatsill med dragon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

Superfräsch sill med tomat och dragon. passar utmärkt som sommarlunch eller som ett inslag på midsommarbuffén. Recept av Lena Söderström.

Tillagningstid: 10 min + tid att marinera
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av och skär i ca 1 cm breda bitar. Skär tomaterna i små bitar.
  2. Hacka dragonbladen grovt. Vänd ihop sill, tomater och dragon med oljorna och chilisåsen. Smaka av med salt, peppar och vitlök.
  3. Skala en bit av citronen med en potatisskalare (endast det gula) och lägg ner i sillen. Låt stå i kylen minst 3 timmar.

Tips

Funkar även att göra med 5-minuterssill!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pumpafrövåfflor med ost- och laxröra

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Levain med laxröra

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Smörrebröd på svenska

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Sillsallad med ägg

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Nubberöra

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fisktaco med mangosalsa

Betyg
Betyg
(40)