Tomatsås med morot och rotselleri

Tomatsås med morot och rotselleri

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

4 portioner
  • 4 dl vatten
  • 2 burkar krossade tomater (à 400g)
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 gula lökar, hackade
  • 1 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 medelstora morötter, grovrivna
  • 1 bit rotselleri (ca 100 g), grovriven
  • 1 tsk oregano
  • 1 dl röda linser
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm kajennpeppar
  • 2 tsk soja
  • 4 msk parmesanost, riven
  • 1 krm salt
  • 4 portioner fullkornspasta, kokt
  • salladsblad

Gör så här

  1. Koka upp vatten, tomater och buljongtärningar. Lägg i lökar och rotsaker. Koka under lock tills rotsakerna är mjuka, men inte sönderkokta, ca 20 minuter Blanda ner oregano och linser när 10 minuter av koktiden återstår. Smaka av med peppar, soja och eventuellt lite salt.
  2. Strö över osten och servera med pasta och sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tomatsås med morot och rotselleri
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 4 dl vatten
  • 2 burkar krossade tomater (à 400g)
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 gula lökar, hackade
  • 1 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 medelstora morötter, grovrivna
  • 1 bit rotselleri (ca 100 g), grovriven
  • 1 tsk oregano
  • 1 dl röda linser
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm kajennpeppar
  • 2 tsk soja
  • 4 msk parmesanost, riven
  • 1 krm salt
  • 4 portioner fullkornspasta, kokt
  • salladsblad

Tomatsås med morot och rotselleri

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

4 portioner

Gör så här

  1. Koka upp vatten, tomater och buljongtärningar. Lägg i lökar och rotsaker. Koka under lock tills rotsakerna är mjuka, men inte sönderkokta, ca 20 minuter Blanda ner oregano och linser när 10 minuter av koktiden återstår. Smaka av med peppar, soja och eventuellt lite salt.
  2. Strö över osten och servera med pasta och sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!