Tomatsallad med mozzarella
  • Tid 10 min

Tomatsallad med mozzarella

3.43 (23 betyg)

  • Tillagningstid 10 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g tomater, gärna i olika storlekar
  • 2 röda eller gula knipplökar
  • 125 g mozzarellaost
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
Garnering:
  • 0.5 dl plockad färsk basilika
  • 50 g pinjenötter
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Dela små tomater och skär de stora i bitar och ta eventuellt bort kärnorna. Skala, dela och skär löken i tunna skivor. Skiva eller riv mozzarellan i bitar. Lägg tomater, lök och ost i en skål, eller fördela på ett serveringsfat.

  2. 2

    Blanda olja och vinäger och häll över. Salta och peppra. Blanda alltsammans. Garnera med basilikablad och eventuellt pinjenötter.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar