Tomatig köttgryta toppad med sardeller och persilja

Tomatig köttgryta toppad med sardeller och persilja

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Tillagningstid: 10 minuter + 1 timme att koka
4 portioner
  • 1 msk olja
  • 1 kg grytbitar t ex högrev
  • 1 msk flingsalt
  • 1.5 tsk svartpeppar
  • 2 klyftade gula lökar
  • 6 finhackade vitlöksklyftor
  • 3 msk tomatpuré
  • 800 g krossade tomater, 2 burkar
  • 2 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 strimlad grön chili, t ex färsk jalapenos
  • Topping:
  • 2 dl hackad persilja
  • 1 citron, finrivet skal
  • 15 hackade sardeller
  • Popcornsallad:
  • romansallad
  • morot
  • tomat
  • popcorn
  • citron, pressad
  • olivolja
  • salt
  • Till servering:
  • ugnsrostad potatis eller tagliatelle

Gör så här

  1. Hetta upp en gryta med olja och bryn köttet i 2 omgångar. Salta och peppra och lägg köttet åt sidan.
  2. Stek lök, vitlök och tomatpuré i grytan någon minut och lägg sedan tillbaka köttet. Tillsätt tomatkross, vatten, buljongtärning, vinäger och chili.
  3. Låt koka under lock i 1 timme eller tills köttet är mört.
  4. Blanda ihop toppingen och garnera grytan med den vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Underbar

2013-02-26

Min hustru och jag fick en undebar aha upplevelse och en ny rätt att laga till goda vänner.

Tomatig köttgryta toppad med sardeller och persilja
23 st
  • Ingredienser (23)
  • 1 msk olja
  • 1 kg grytbitar t ex högrev
  • 1 msk flingsalt
  • 1.5 tsk svartpeppar
  • 2 klyftade gula lökar
  • 6 finhackade vitlöksklyftor
  • 3 msk tomatpuré
  • 800 g krossade tomater, 2 burkar
  • 2 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 strimlad grön chili, t ex färsk jalapenos
  • Topping:
  • 2 dl hackad persilja
  • 1 citron, finrivet skal
  • 15 hackade sardeller
  • Popcornsallad:
  • romansallad
  • morot
  • tomat
  • popcorn
  • citron, pressad
  • olivolja
  • salt
  • Till servering:
  • ugnsrostad potatis eller tagliatelle

Tomatig köttgryta toppad med sardeller och persilja

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Tillagningstid: 10 minuter + 1 timme att koka
4 portioner

Gör så här

  1. Hetta upp en gryta med olja och bryn köttet i 2 omgångar. Salta och peppra och lägg köttet åt sidan.
  2. Stek lök, vitlök och tomatpuré i grytan någon minut och lägg sedan tillbaka köttet. Tillsätt tomatkross, vatten, buljongtärning, vinäger och chili.
  3. Låt koka under lock i 1 timme eller tills köttet är mört.
  4. Blanda ihop toppingen och garnera grytan med den vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Underbar

2013-02-26

Min hustru och jag fick en undebar aha upplevelse och en ny rätt att laga till goda vänner.