Tomatbröd

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
Ugnstemperatur:250º
8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 25 g jäst
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl rågmjöl
  • 2 msk olja till plåtarna
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk torkad timjan
  • 6 färska tomater
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet blandat med mjölken till 37° (fingervarmt). Rör ut jästen i vätskan. Tillsätt salt och nästan allt mjöl och arbeta ihop till en deg. Jäs övertäckt ca 30 minuter.
  2. Pensla två plåtar med olja, dela degen i 8 bitar. Mjöla in handen ordentligt och tryck ut degen till avlånga bottnar. Bred på tomatpurén och strö över timjan. Skiva tomaterna tunt och täck bottnarna med dem. Salta.
  3. Sätt ugnen på 250°. Låt tomatbröden jäsa tills ugnen är varm, ca 10-20 minuter. Grädda mitt i ugnen ca 10-15 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Brytbröd med pumpa, zucchini eller morot

(14)

Blomkålsplättar

(4)

Focaccia

(56)

Baguetter med soltorkade tomater

(1)

Fyllda bröd på plåt med tomater

(7)

Utflyktspizza med varm dryck

(0)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 25 g jäst
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl rågmjöl
  • 2 msk olja till plåtarna
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk torkad timjan
  • 6 färska tomater
  • 1 tsk flingsalt

Tomatbröd

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
Ugnstemperatur:250º
8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet blandat med mjölken till 37° (fingervarmt). Rör ut jästen i vätskan. Tillsätt salt och nästan allt mjöl och arbeta ihop till en deg. Jäs övertäckt ca 30 minuter.
  2. Pensla två plåtar med olja, dela degen i 8 bitar. Mjöla in handen ordentligt och tryck ut degen till avlånga bottnar. Bred på tomatpurén och strö över timjan. Skiva tomaterna tunt och täck bottnarna med dem. Salta.
  3. Sätt ugnen på 250°. Låt tomatbröden jäsa tills ugnen är varm, ca 10-20 minuter. Grädda mitt i ugnen ca 10-15 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Brytbröd med pumpa, zucchini eller morot

(14)

Blomkålsplättar

(4)

Focaccia

(56)

Baguetter med soltorkade tomater

(1)

Fyllda bröd på plåt med tomater

(7)

Utflyktspizza med varm dryck

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies