Tomat- och linssoppa med mozzarella

Tomat- och linssoppa med mozzarella

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

God och värmande soppa som blir extra matig med linser och mozzarella. Perfekt att laga till utomhus på stormköket.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
  • 400 g krossade tomater med vitlök och chili eller passerade tomater
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk olivolja
  • 200 g körsbärstomater
  • 2 dl kokta röda linser eller belugalinser
  • salt och svartpeppar
  • 250 g mozzarella (2 stycken)
  • 1 kruka basilika
  • surdegsbröd, till servering

Gör så här

  1. Värm krossade tomater i kastrullen till stormköket.
  2. Tillsätt honung, olja, tomater och linser, smaka av med salt och peppar (och ev extra vitlök och chiliflakes).
  3. Låt sjuda tills tomaterna är genomvarma.
  4. Dra mozzarellan i bitar och riv basilikabladen i småbitar. Vänd ner i kastrullen och servera direkt, gärna med ett surdegsbröd.

Tips

Man kan förberedarätt mängdhonung, olja,tomater ochlinser i en burkatt ta med ut.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-03-22

Hej Mia! 1 dl torra linser blir ca 2,5–3 dl kokta. Så om du tar lite knappt 1 dl torra linser blir det lagom. Lycka till med soppan! /Elsa, webbredaktör

Mia

2021-03-21

Vilken mängd okokta linser ska man ta för att få 2 dl kokta?

Checkbox Coop

2021-03-01

Till Isabelle: Linser står med i beskrivningen på steg 2 (det står linser inte belugalinser). Lycka till! :)

Isabelle

2021-02-28

Receptet är inte fullständigt. Belugalinser stor t ex inte med i Gör så här.

Tomat- och linssoppa med mozzarella
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 400 g krossade tomater med vitlök och chili eller passerade tomater
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk olivolja
  • 200 g körsbärstomater
  • 2 dl kokta röda linser eller belugalinser
  • salt och svartpeppar
  • 250 g mozzarella (2 stycken)
  • 1 kruka basilika
  • surdegsbröd, till servering

Tomat- och linssoppa med mozzarella

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

God och värmande soppa som blir extra matig med linser och mozzarella. Perfekt att laga till utomhus på stormköket.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner

Gör så här

  1. Värm krossade tomater i kastrullen till stormköket.
  2. Tillsätt honung, olja, tomater och linser, smaka av med salt och peppar (och ev extra vitlök och chiliflakes).
  3. Låt sjuda tills tomaterna är genomvarma.
  4. Dra mozzarellan i bitar och riv basilikabladen i småbitar. Vänd ner i kastrullen och servera direkt, gärna med ett surdegsbröd.

Tips

Man kan förberedarätt mängdhonung, olja,tomater ochlinser i en burkatt ta med ut.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-03-22

Hej Mia! 1 dl torra linser blir ca 2,5–3 dl kokta. Så om du tar lite knappt 1 dl torra linser blir det lagom. Lycka till med soppan! /Elsa, webbredaktör

Mia

2021-03-21

Vilken mängd okokta linser ska man ta för att få 2 dl kokta?

Checkbox Coop

2021-03-01

Till Isabelle: Linser står med i beskrivningen på steg 2 (det står linser inte belugalinser). Lycka till! :)

Isabelle

2021-02-28

Receptet är inte fullständigt. Belugalinser stor t ex inte med i Gör så här.