Tomat- och fetaostfyllt bröd

Tomat- och fetaostfyllt bröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Passar bra som utflyktsbröd eller som ett matigt bröd till soppa.

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
Ugnstemperatur:200º
12 stycken
  • 2 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 1 msk olja
  • 5 dl vetemjöl eller vetemjöl med fullkorn
  • 3 krm salt
  • Fyllning:
  • 200 g fetaost
  • 8 marinerade soltorkade tomater
  • 4 msk färsk eller 2 tsk torkad basilika eller oregano
  • 2 tsk marinad från tomaterna
  • Tillbehör:
  • 1 msk olivolja
  • 12 delade cocktailtomater
  • 1 röd lök, i skivor
  • 4 dl salladsblad, i strimlor
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Värm vattnet till 37° (fingervarmt). Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt salt, olja och nästan allt vete-mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs den övertäckt ca 30 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Kavla ut den till en kaka på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Smula över fetaosten. Strimla tomaterna, hacka den färska kryddan och strö alltihop över degen. Ringla över lite av oljemarinaden. Nyp ihop degen över fyllningen och tryck ihop skarven. Låt kakan jäsa övertäckt ca 20 minuter.
  3. Värm under tiden ugnen till 200°.
  4. Grädda i mitten av ugnen 15 - 20 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk.
  5. Skär brödet i skivor. Ringla olivolja över grönsakerna, strö på lite salt och peppar och servera till

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tomat- och fetaostfyllt bröd
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 2 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 1 msk olja
  • 5 dl vetemjöl eller vetemjöl med fullkorn
  • 3 krm salt
  • Fyllning:
  • 200 g fetaost
  • 8 marinerade soltorkade tomater
  • 4 msk färsk eller 2 tsk torkad basilika eller oregano
  • 2 tsk marinad från tomaterna
  • Tillbehör:
  • 1 msk olivolja
  • 12 delade cocktailtomater
  • 1 röd lök, i skivor
  • 4 dl salladsblad, i strimlor
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 2 krm salt

Tomat- och fetaostfyllt bröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Passar bra som utflyktsbröd eller som ett matigt bröd till soppa.

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
Ugnstemperatur:200º
12 stycken

Gör så här

  1. Värm vattnet till 37° (fingervarmt). Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt salt, olja och nästan allt vete-mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs den övertäckt ca 30 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Kavla ut den till en kaka på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Smula över fetaosten. Strimla tomaterna, hacka den färska kryddan och strö alltihop över degen. Ringla över lite av oljemarinaden. Nyp ihop degen över fyllningen och tryck ihop skarven. Låt kakan jäsa övertäckt ca 20 minuter.
  3. Värm under tiden ugnen till 200°.
  4. Grädda i mitten av ugnen 15 - 20 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk.
  5. Skär brödet i skivor. Ringla olivolja över grönsakerna, strö på lite salt och peppar och servera till

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!