
Rostad majssallad
Betyg (1-5):
Den sötgrillade majsen blir lite het av chipotlepastan. Gott!
Tillagningstid: 25 min
4 portioner
- 3 majskolvar, färska eller förkokta
- 2 tsk olivolja
- 75 g fetaost
- 1 kruka koriander
- ev 1 lime, klyftad
- Dressing
- 1 vitlöksklyfta, riven
- 2 msk ketchup
- 1 msk pressad limesaft
- 0.5 msk chipotlepasta
- 1 tsk spiskummin
- salt och svartpeppar
Gör så här
- Blanda alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt och peppar. Ta bort blasten från majskolvarna om den sitter kvar. Pensla med olja och grilla till fin yta. Grilla tills majskornen är mjuka om de inte är förkokta.
- Skär loss majskornen från kolvarna och vänd runt med dressingen, smulad fetaost och grovhackad koriander. Servera ev med limeklyftor.
Tips

Precis lika god varm som kall!
Rostad majssallad
Betyg (1-5):
Den sötgrillade majsen blir lite het av chipotlepastan. Gott!
Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Gör så här
- Blanda alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt och peppar. Ta bort blasten från majskolvarna om den sitter kvar. Pensla med olja och grilla till fin yta. Grilla tills majskornen är mjuka om de inte är förkokta.
- Skär loss majskornen från kolvarna och vänd runt med dressingen, smulad fetaost och grovhackad koriander. Servera ev med limeklyftor.
Tips

Precis lika god varm som kall!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-07-06
Den här salladen är oväntad god! Den har blivit en riktig favorit hos oss!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Hanna
2020-07-06
Den här salladen är oväntad god! Den har blivit en riktig favorit hos oss!