Tomat- och fänkålsfylld kyckling
  • Tid 90 min
  • Ugn 175º

Tomat- och fänkålsfylld kyckling

2.92 (13 betyg)

Vackert helstekt kyckling med örtkryddade, söta och grillade grönsaker.

  • Tillagningstid 90 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg hel kyckling
  • 2 msk smält smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk honung
  • 2 tsk soja
  • 1 stånd av fänkål, ansat, i mindre bitar
  • 1.5 rödlökar, skalad, i bit
  • 4 tomater, i stora bitar
  • 1 dl grovhackad färsk oregano, eller persilja
  • 2 dl vitt vin
  • 1 msk kycklingfond
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg kycklingen i en ugnssäker form eller en gryta. Blanda smält smör, salt, peppar, honung och soja. Blanda fänkål, lök, tomater, örter och lite av smörblandningen i en skål.

  2. 2

    Fyll kycklingen med hälften och lägg resten i formen. Pensla kycklingen med en del av smörblandningen. Sätt in kycklingen i nedre delen av ugnen. Pensla med blandningen ytterligare ett par gånger under stekningen.

  3. 3

    Ungefärlig stektid är 1 timme -1 timme och 15 minuter, till en innertemperatur av 75-80°. Kycklingen är klar när köttet är genomstekt där lårbenet är fäst vid kroppen och när köttsaften är genomskinlig utan rosa inslag.

  4. 4

    Blanda vin och fond och häll i formen efter 20 minuter.

Servering

Servera kycklingen och grönsakerna med ris.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
De flesta sojor är glutenfria. Det finns dock ett fåtal som kan innehålla spår av gluten. Kontrollera därför innehållsförteckningen noga om du är överkänslig mot gluten.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar