Tomat- och auberginesoppa med quesadilla
  • Tid 35 min

Tomat- och auberginesoppa med quesadilla

5 (1 betyg)

Lättlagad och barnvänlig soppa med mycket smak.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 aubergine, skalad och tärnad
  • 2 msk olivolja
  • 800 g krossade tomater
  • 6 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk honung
Quesadilla
  • 2 dl kokt quinoa, gärna vit
  • 150 g riven ost
  • 2 dl majs
  • 2 tortillabröd
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Fräs vitlök och aubergine i olja. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärningar,balsamvinäger och honung.

  2. 2

    Låt koka ca 15 min och mixa slät med en mixerstav. Fördela quinoa, ost och majs mellan två bröd.

  3. 3

    Hetta upp en torr stekpanna och stek quesadillan till fin yta på båda sidor på medelvärme. Skär quesadillan i trekanter och servera till soppan.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Vill du ha en mer vuxen smak på din quesadilla, lägg i chili, strimlad vårlök och koriander.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar