Tomat- och auberginesoppa med quesadilla

Tomat- och auberginesoppa med quesadilla

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Lättlagad och barnvänlig soppa med mycket smak.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 aubergine, skalad och tärnad
  • 2 msk olivolja
  • 800 g krossade tomater
  • 6 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • Quesadilla
  • 2 dl kokt quinoa, gärna vit
  • 150 g riven ost
  • 2 dl majs
  • 2 tortillabröd

Gör så här

  1. Fräs vitlök och aubergine i olja. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärningar,balsamvinäger och honung.
  2. Låt koka ca 15 min och mixa slät med en mixerstav. Fördela quinoa, ost och majs mellan två bröd.
  3. Hetta upp en torr stekpanna och stek quesadillan till fin yta på båda sidor på medelvärme. Skär quesadillan i trekanter och servera till soppan.

Tips

Vill du ha en mer vuxen smak på din quesadilla, lägg i chili, strimlad vårlök och koriander.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Erika

2020-01-20

Supergod soppa med tilltugg! Vi kokar med lite pasta ibland också.

L

2019-04-06

Passar. aubergine i tomatsoppa , inte säker på det Quesadillan svår att hålla ihop med fyllning, vända i pannan etc

Tomat- och auberginesoppa med quesadilla
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 aubergine, skalad och tärnad
  • 2 msk olivolja
  • 800 g krossade tomater
  • 6 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • Quesadilla
  • 2 dl kokt quinoa, gärna vit
  • 150 g riven ost
  • 2 dl majs
  • 2 tortillabröd

Tomat- och auberginesoppa med quesadilla

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Lättlagad och barnvänlig soppa med mycket smak.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner

Gör så här

  1. Fräs vitlök och aubergine i olja. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärningar,balsamvinäger och honung.
  2. Låt koka ca 15 min och mixa slät med en mixerstav. Fördela quinoa, ost och majs mellan två bröd.
  3. Hetta upp en torr stekpanna och stek quesadillan till fin yta på båda sidor på medelvärme. Skär quesadillan i trekanter och servera till soppan.

Tips

Vill du ha en mer vuxen smak på din quesadilla, lägg i chili, strimlad vårlök och koriander.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Erika

2020-01-20

Supergod soppa med tilltugg! Vi kokar med lite pasta ibland också.

L

2019-04-06

Passar. aubergine i tomatsoppa , inte säker på det Quesadillan svår att hålla ihop med fyllning, vända i pannan etc