Tiramisù med hallon och lime

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Tiramisù smaksätts vanligtvis med kaffe. Men den här fräscha sommarvarianten får smak av hallon och lime.

Tillagningstid: 20 min + 30 min i kylen
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl vispgrädde
  • 250 g mascarpone
  • 0.5 dl florsocker
  • 225 g färska hallon
  • 2 msk marsalavin eller konc. fläderblomssaft
  • 1 lime, finrivet skal
  • 12 savoiardikex
  • citronmeliss eller mynta till garnering

Gör så här

  1. Vispa grädde och mascarpone fluffigt. Smaka av med florsocker.
  2. Mosa hallonen (spara några till garnering) och blanda med vin och limeskal (endast det gröna).
  3. Bryt kexen i bitar. Varva kex, hallonmos och gräddblandning i 6 glas. Låt stå 30 min i kylen innan servering. Garnera med hallon och citronmeliss vid servering.
  4. Garnera med hallon och citronmeliss vid servering.

Tips

Byt ut hallonen mot blåbär eller jordgubbar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-03-29

Hej Frida! Ingredienserna ligger i en lista, och instruktionerna ligger bredvid. Tittar man i mobil syns en åt gången. Hos oss ser allt rätt ut, så dubbelkolla gärna att du inte bara har valt "Gör så här" i stället för "Ingredienser". Annars får du gärna återkomma! hälsar Elsa, webbredaktör

Frida

2021-03-29

Ingredienser saknas...

Coop

2019-06-13

Hej Kerstin Birgitta! Det hade visst blivit fel, receptet är för 6 portioner. Tack för att du uppmärksammade oss på detta. hälsar Elsa, webbredaktör

Kerstin Birgitta

2019-06-12

Receptet är för fyra portioner, varför ska man fylla sex glas?

Coop

2019-05-28

Hej Maria! Det går bra att använda importerade hallon, eller frysta. För frysta hallon ska man dock följa Livsmedelsverkets råd om att koka dem innan man äter dem. Ha en fin dag! hälsar Elsa, webbredaktör

Maria

2019-05-20

Var i Sverige ska man bo för att kunna bjuda på färska hallon i mitten av maj? Alltså hallon som inte är importerade.

Liknande recept

Spara recept

Ostbricka

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Vit chokladmousse med fruktsalsa

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Yoghurt med honung och bär eller frukt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Yoghurtdessert med apelsin och mynta

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Pepparkakscheesecake

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Äppelterrine med lagerbladsglass

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ris à la Malta

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Glasstårta med banan och hasselnötscreme

Betyg
Betyg
(6)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 dl vispgrädde
  • 250 g mascarpone
  • 0.5 dl florsocker
  • 225 g färska hallon
  • 2 msk marsalavin eller konc. fläderblomssaft
  • 1 lime, finrivet skal
  • 12 savoiardikex
  • citronmeliss eller mynta till garnering

Tiramisù med hallon och lime

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Tiramisù smaksätts vanligtvis med kaffe. Men den här fräscha sommarvarianten får smak av hallon och lime.

Tillagningstid: 20 min + 30 min i kylen
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa grädde och mascarpone fluffigt. Smaka av med florsocker.
  2. Mosa hallonen (spara några till garnering) och blanda med vin och limeskal (endast det gröna).
  3. Bryt kexen i bitar. Varva kex, hallonmos och gräddblandning i 6 glas. Låt stå 30 min i kylen innan servering. Garnera med hallon och citronmeliss vid servering.
  4. Garnera med hallon och citronmeliss vid servering.

Tips

Byt ut hallonen mot blåbär eller jordgubbar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-03-29

Hej Frida! Ingredienserna ligger i en lista, och instruktionerna ligger bredvid. Tittar man i mobil syns en åt gången. Hos oss ser allt rätt ut, så dubbelkolla gärna att du inte bara har valt "Gör så här" i stället för "Ingredienser". Annars får du gärna återkomma! hälsar Elsa, webbredaktör

Frida

2021-03-29

Ingredienser saknas...

Coop

2019-06-13

Hej Kerstin Birgitta! Det hade visst blivit fel, receptet är för 6 portioner. Tack för att du uppmärksammade oss på detta. hälsar Elsa, webbredaktör

Kerstin Birgitta

2019-06-12

Receptet är för fyra portioner, varför ska man fylla sex glas?

Coop

2019-05-28

Hej Maria! Det går bra att använda importerade hallon, eller frysta. För frysta hallon ska man dock följa Livsmedelsverkets råd om att koka dem innan man äter dem. Ha en fin dag! hälsar Elsa, webbredaktör

Maria

2019-05-20

Var i Sverige ska man bo för att kunna bjuda på färska hallon i mitten av maj? Alltså hallon som inte är importerade.

Liknande recept

Spara recept

Ostbricka

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Vit chokladmousse med fruktsalsa

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Yoghurt med honung och bär eller frukt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Yoghurtdessert med apelsin och mynta

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Pepparkakscheesecake

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Äppelterrine med lagerbladsglass

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ris à la Malta

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Glasstårta med banan och hasselnötscreme

Betyg
Betyg
(6)