Tikka masala-gryta med rotfrukter
  • Tid 45 min

Tikka masala-gryta med rotfrukter

3.43 (28 betyg)

Riktigt mustig och mångbottnad vegocurry.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 1 msk olivolja
  • 3 msk garam masala eller valfri curry
  • 1 grovhackad purjolök
  • 1 grovhackad gul lök
  • 3 grovhackade vitlöksklyftor
  • 8 dl vatten
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl röda linser
  • 1 grovhackat äpple, gärna grönt och syrligt
  • 400 g potatis, skurna i stora klyftor
  • 400 g morötter, skurna i stora bitar
  • 50 g grovhackad rotselleri
  • 400 g kokosmjölk
  • 0.5 msk gurkmeja
  • 1 tsk ingefära
  • 1 citron, pressad saft
  • 0.5 tsk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hetta upp oljan i en gryta med löken och garam masala. Låt fräsa ett par minuter under omrörning. Tillsätt vatten, krossade tomater, linser, äpple, potatis och rotfrukter. Låt koka upp.

  2. 2

    Rör ner kokosmjölk, gurkmeja, ingefära och låt puttra på svag värme ca 25 minuter. Smaka av grytan med citronsaft och salt.

Servering

Servera med koriander, limeklyftor, grönsallad och naanbröd.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar