Thaisallad med rostade nudlar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(56)

Kombinationen rostade nudlar, sojadressing och knaprig kål blir sommarens bästa sallad. Recept av Zeina Mourtada

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 175 g snabbnudlar
  • 1 dl sötmandel
  • 2 msk sesamfrön
  • 300 g vitkål
  • 2 morötter
  • 2 salladslökar
  • röd chili och koriander
  • Dressing
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 2 msk socker
  • 2 msk japansk soja
  • 0.5 dl neutral olja
  • 3 msk pressad limesaft
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk fisksås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Värm vinäger, socker och soja i en kastrull tills sockret smält. Låt svalna. Tillsätt olja, limesaft, sesamolja och fisksås.
  3. Bryt nudlarna grovt. Dela mandlarna på mitten. Fördela nudlar (ej kryddpåsen!), mandlar och sesamfrön på en ugnsplåt. Rosta mitt i ugnen till fin färg, 7–10 min.
  4. Strimla vitkål och morot tunt, gärna med mandolin. Skiva salladslöken tunt. Vänd runt salladen med det rostade från plåten. Vänd runt med dressingen och toppa ev med chili och koriander vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ina

2021-08-02

Så gott med de rostade snabbnudlarna. Det bästa med hela salladen! En riktig favorit hos hela familjen.

Elin

2021-01-27

Åh, gott! Jag hoppade över snabbnudlarna men följde receptet i övrigt. Då blir salladen perfekt till ris och tofu. Kan tänka mig att ugnsbakad lax är gott till också.

Eric

2020-12-11

Salladen är jättegod! Men skippa nudlarna. Jag och min flickvän fick kväljningar. Kommer för evigt äta kokta nudlar

Kristina

2020-08-18

Mycket gott skippade vitkålen och körde med bara morötter

Sabine

2020-06-19

Vi var lite tveksamma i början. Hårda snabbnudlar! Vilken god sallad! 5 av 5 stjärnor.

Cajsa

2020-05-20

Supergott!

Ulrika

2020-05-17

Nu kan jag själv svara: nej koka inte snabbnudlarna! Superbra och väldigt gott recept, förutom denna lilla nyhet med rostade nudlar! Svårt att bryta kokta🤩

Ulrika

2020-05-17

Hjälp! Svara fort på frågan ovanför!!! Kokar man nudlarna innan????

Lisa

2020-05-17

Kanske en jättedum fråga; ska man koka nudlarna innan de rostas? Står inget om det i receptet. Jag och maken tolkar det olika..

Jacquemine

2020-05-05

Jättegott! 1 förpackning snabbnudlar räcker. Annars inte ändra nånting.

Liknande recept

Spara recept

Wokade nudlar med stekt ägg

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Asiatisk nudelsallad med helstekt fläskfilé

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Glasnudelsallad

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Nudelsallad med skivad entrecôte

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Karréspett med nudelsallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Vårrullar med rispapper

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Risnudelsallad med broccoli

Betyg
Betyg
(13)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 175 g snabbnudlar
  • 1 dl sötmandel
  • 2 msk sesamfrön
  • 300 g vitkål
  • 2 morötter
  • 2 salladslökar
  • röd chili och koriander
  • Dressing
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 2 msk socker
  • 2 msk japansk soja
  • 0.5 dl neutral olja
  • 3 msk pressad limesaft
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk fisksås

Thaisallad med rostade nudlar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(56)

Kombinationen rostade nudlar, sojadressing och knaprig kål blir sommarens bästa sallad. Recept av Zeina Mourtada

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Värm vinäger, socker och soja i en kastrull tills sockret smält. Låt svalna. Tillsätt olja, limesaft, sesamolja och fisksås.
  3. Bryt nudlarna grovt. Dela mandlarna på mitten. Fördela nudlar (ej kryddpåsen!), mandlar och sesamfrön på en ugnsplåt. Rosta mitt i ugnen till fin färg, 7–10 min.
  4. Strimla vitkål och morot tunt, gärna med mandolin. Skiva salladslöken tunt. Vänd runt salladen med det rostade från plåten. Vänd runt med dressingen och toppa ev med chili och koriander vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ina

2021-08-02

Så gott med de rostade snabbnudlarna. Det bästa med hela salladen! En riktig favorit hos hela familjen.

Elin

2021-01-27

Åh, gott! Jag hoppade över snabbnudlarna men följde receptet i övrigt. Då blir salladen perfekt till ris och tofu. Kan tänka mig att ugnsbakad lax är gott till också.

Eric

2020-12-11

Salladen är jättegod! Men skippa nudlarna. Jag och min flickvän fick kväljningar. Kommer för evigt äta kokta nudlar

Kristina

2020-08-18

Mycket gott skippade vitkålen och körde med bara morötter

Sabine

2020-06-19

Vi var lite tveksamma i början. Hårda snabbnudlar! Vilken god sallad! 5 av 5 stjärnor.

Cajsa

2020-05-20

Supergott!

Ulrika

2020-05-17

Nu kan jag själv svara: nej koka inte snabbnudlarna! Superbra och väldigt gott recept, förutom denna lilla nyhet med rostade nudlar! Svårt att bryta kokta🤩

Ulrika

2020-05-17

Hjälp! Svara fort på frågan ovanför!!! Kokar man nudlarna innan????

Lisa

2020-05-17

Kanske en jättedum fråga; ska man koka nudlarna innan de rostas? Står inget om det i receptet. Jag och maken tolkar det olika..

Jacquemine

2020-05-05

Jättegott! 1 förpackning snabbnudlar räcker. Annars inte ändra nånting.

Liknande recept

Spara recept

Wokade nudlar med stekt ägg

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Asiatisk nudelsallad med helstekt fläskfilé

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Glasnudelsallad

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Nudelsallad med skivad entrecôte

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Karréspett med nudelsallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Vårrullar med rispapper

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Risnudelsallad med broccoli

Betyg
Betyg
(13)