Glasnudelsallad

Glasnudelsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Knaprig sallad varvad med dressing av fisksås, lime, vitlök och ingefära.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
  • 250 g risnudlar
  • 200 g gröna bönor eller sugar snaps i strimlor
  • 300 g röda paprikor i strimlor
  • 80 g babyspenat eller rucola
  • 1 dl korianderblad
  • Dressing:
  • 3 msk fisksås
  • 2 lime, pressad saft
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 krm socker

Gör så här

  1. Bryt nudlarna i bitar och tillaga dem enligt anvisning på förpackningen. Spola dem kalla i en sil och låt rinna av. Förväll bönorna i kokande vatten ca 1 minut, spola med kallt vatten och låt rinna av. Varva nudlar och grönsaker på ett fat. Rör ihop dressingen och blanda försiktigt ner i salladen.

Servering

Gott till cocktail eller grillat, t ex fisk, kyckling eller fläskkött.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Glasnudelsallad
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 250 g risnudlar
  • 200 g gröna bönor eller sugar snaps i strimlor
  • 300 g röda paprikor i strimlor
  • 80 g babyspenat eller rucola
  • 1 dl korianderblad
  • Dressing:
  • 3 msk fisksås
  • 2 lime, pressad saft
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 krm socker

Glasnudelsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Knaprig sallad varvad med dressing av fisksås, lime, vitlök och ingefära.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Bryt nudlarna i bitar och tillaga dem enligt anvisning på förpackningen. Spola dem kalla i en sil och låt rinna av. Förväll bönorna i kokande vatten ca 1 minut, spola med kallt vatten och låt rinna av. Varva nudlar och grönsaker på ett fat. Rör ihop dressingen och blanda försiktigt ner i salladen.

Servering

Gott till cocktail eller grillat, t ex fisk, kyckling eller fläskkött.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!