Teriyakimarinerad biff med grillad vitlök och gurksallad
  • Tid 105 min

Teriyakimarinerad biff med grillad vitlök och gurksallad

4.33 (3 betyg)

En utmärkt sallad tillsammans med detta goda marinerade kött.

  • Tillagningstid 105 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g entrecôte eller utskuren biff, i 2 cm tjocka skivor
  • 2 dl teriyakimarinad (finns färdig på flaska)
  • 2 färska vitlökar, delade på längden
  • 0.5 tsk salt
Gurksallad:
  • 400 g gurka
  • 350 g färska rädisor, i tunna skivor
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 2 msk risvinäger eller annan ljus vinäger
  • 1 msk socker
  • 0.5 tsk salt
  • 2 dl hackad färsk koriander
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg köttet i hälften av marinaden, spara resten till sås. Låt det marinera ca 1 timme i rumstemperatur, i kylen om det ska marinera längre.

Gurksallad

  1. 1

    Skär gurka med osthyvel eller potatisskalare i långa, tunna skivor. Blanda den med rädisor i en skål. Rör ihop resten av ingredienserna till salladen tills sockret löst sig och häll över grönsakerna.

  2. 2

    Låt gärna stå ett tag i kylen och dra före servering.

  3. 3

    Torka av köttet lite och grilla det 2-3 minuter per sida. Pensla vitlöken med lite av marinaden och grilla samtidigt. Strö salt över köttet och löken och servera med den sparade marinaden och salladen.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Britta/webbredaktionen

    @ Susan Det ska vara 2 dl koriander.

  • Susan

    Två hackade koriander? Msk? Krukor?