Teriyakimarinerad biff med grillad vitlök och gurksallad

Teriyakimarinerad biff med grillad vitlök och gurksallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

En utmärkt sallad tillsammans med detta goda marinerade kött.

Tillagningstid: 1 timme 45 minuter
4 portioner
  • 500 g entrecôte eller utskuren biff, i 2 cm tjocka skivor
  • 2 dl teriyakimarinad (finns färdig på flaska)
  • 2 färska vitlökar, delade på längden
  • Gurksallad:
  • 400 g gurka
  • 350 g färska rädisor, i tunna skivor
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 2 msk risvinäger eller annan ljus vinäger
  • 1 msk socker
  • 2 dl hackad färsk koriander

Gör så här

  1. Lägg köttet i hälften av marinaden, spara resten till sås. Låt det marinera ca 1 timme i rumstemperatur, i kylen om det ska marinera längre.

Gurksallad

  1. Skär gurka med osthyvel eller potatisskalare i långa, tunna skivor. Blanda den med rädisor i en skål. Rör ihop resten av ingredienserna till salladen tills sockret löst sig och häll över grönsakerna.
  2. Låt gärna stå ett tag i kylen och dra före servering.
  3. Torka av köttet lite och grilla det 2-3 minuter per sida. Pensla vitlöken med lite av marinaden och grilla samtidigt. Strö salt över köttet och löken och servera med den sparade marinaden och salladen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2014-01-20

@ Susan Det ska vara 2 dl koriander.

Susan

2014-01-17

Två hackade koriander? Msk? Krukor?

Teriyakimarinerad biff med grillad vitlök och gurksallad
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 500 g entrecôte eller utskuren biff, i 2 cm tjocka skivor
  • 2 dl teriyakimarinad (finns färdig på flaska)
  • 2 färska vitlökar, delade på längden
  • Gurksallad:
  • 400 g gurka
  • 350 g färska rädisor, i tunna skivor
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 2 msk risvinäger eller annan ljus vinäger
  • 1 msk socker
  • 2 dl hackad färsk koriander

Teriyakimarinerad biff med grillad vitlök och gurksallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

En utmärkt sallad tillsammans med detta goda marinerade kött.

Tillagningstid: 1 timme 45 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Lägg köttet i hälften av marinaden, spara resten till sås. Låt det marinera ca 1 timme i rumstemperatur, i kylen om det ska marinera längre.

Gurksallad

  1. Skär gurka med osthyvel eller potatisskalare i långa, tunna skivor. Blanda den med rädisor i en skål. Rör ihop resten av ingredienserna till salladen tills sockret löst sig och häll över grönsakerna.
  2. Låt gärna stå ett tag i kylen och dra före servering.
  3. Torka av köttet lite och grilla det 2-3 minuter per sida. Pensla vitlöken med lite av marinaden och grilla samtidigt. Strö salt över köttet och löken och servera med den sparade marinaden och salladen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2014-01-20

@ Susan Det ska vara 2 dl koriander.

Susan

2014-01-17

Två hackade koriander? Msk? Krukor?