Teriyakilax med gurksallad

Teriyakilax med gurksallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(44)

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 3 dl ris
  • 500 g skinfri laxfilé
  • 2 dl teriyakisås el hoisinsås
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 tsk salt
  • Gurksallad:
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 gurka
  • 1 knippe rädisa

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Sätt ugnen på 200°. .
  2. Gurksallad: Blanda ihop ättika, socker och vatten i en skål. Skiva gurka och rädisor tunt med mandolin eller potatisskalare. Vänd runt i ättikslagen och låt stå till servering
  3. Salta laxen och lägg i en inoljad ugnsform eller på smörpapper, eller på en aluminiumfoliebit om du grillar den.Häll över hoisinsåsen och strö på sesamfrön. Tillred mitt i ugnen eller på grillen över indirekt glöd. Laxen är klar vid en innertemperatur på 52°, efter ca 20 min. Servera med ris och gurksallad.

Tips

Det är lätt att variera hoisinsåsen med teriyakisås.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-06-21

Hej Carola, du behöver inte vara Coop-medlem för att spara recept. Däremot behöver du skapa ett inlogg på coop.se (med e-postadress och lösenord) för att kunna spara recept. Ha en fin kväll!

Carola

2021-06-18

Dåligt att man behöver numera vara medlem för recept tjänsten.. Sen om jag vill se ett sparat recept måste jag ju gå igenom hela listan!!!! Nä gör om & gör rätt.. tidigare var detta system bra mkt bättre,.

Anders

2020-03-04

Den här kanon och går fort att göra särskilt lämpad för vardagar. Populär hos våra tonåringar. Vi har tillagat den många gånger. Vi tar mer lax än receptet anger.

Sten

2016-09-20

Laxmängden är väldigt liten, trots att vi inte är några storätare. Använde 400 g till 2 pers.

Cecilia

2016-09-16

Kommer definitivt göra igen, jättegott! Använde hoisinsås.

Teriyakilax med gurksallad
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 3 dl ris
  • 500 g skinfri laxfilé
  • 2 dl teriyakisås el hoisinsås
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 tsk salt
  • Gurksallad:
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 gurka
  • 1 knippe rädisa

Teriyakilax med gurksallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(44)

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Sätt ugnen på 200°. .
  2. Gurksallad: Blanda ihop ättika, socker och vatten i en skål. Skiva gurka och rädisor tunt med mandolin eller potatisskalare. Vänd runt i ättikslagen och låt stå till servering
  3. Salta laxen och lägg i en inoljad ugnsform eller på smörpapper, eller på en aluminiumfoliebit om du grillar den.Häll över hoisinsåsen och strö på sesamfrön. Tillred mitt i ugnen eller på grillen över indirekt glöd. Laxen är klar vid en innertemperatur på 52°, efter ca 20 min. Servera med ris och gurksallad.

Tips

Det är lätt att variera hoisinsåsen med teriyakisås.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-06-21

Hej Carola, du behöver inte vara Coop-medlem för att spara recept. Däremot behöver du skapa ett inlogg på coop.se (med e-postadress och lösenord) för att kunna spara recept. Ha en fin kväll!

Carola

2021-06-18

Dåligt att man behöver numera vara medlem för recept tjänsten.. Sen om jag vill se ett sparat recept måste jag ju gå igenom hela listan!!!! Nä gör om & gör rätt.. tidigare var detta system bra mkt bättre,.

Anders

2020-03-04

Den här kanon och går fort att göra särskilt lämpad för vardagar. Populär hos våra tonåringar. Vi har tillagat den många gånger. Vi tar mer lax än receptet anger.

Sten

2016-09-20

Laxmängden är väldigt liten, trots att vi inte är några storätare. Använde 400 g till 2 pers.

Cecilia

2016-09-16

Kommer definitivt göra igen, jättegott! Använde hoisinsås.