Tempurafriterade grönsaker med dippsås

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Tempura är en japansk rätt, råvaror som doppas i en frityrsmet och sedan friteras. De är godast nyfriterade med en god dippsås. Servera med ätpinnar för skojs skull!

Tillagningstid: 35 min
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 125 g broccoli
  • 1 liten zucchini
  • 1 paprika
  • neutral olja, till fritering
  • Frityrsmet:
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 2 dl iskallt vatten
  • Dippsås:
  • 0.5 kruka persilja
  • 0.5 kruka koriander
  • 1 dl inlagda jalapeño
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk vatten
  • salt

Gör så här

  1. Skär grönsakerna i jämnstora bitar, även broccolistjälken.
  2. Mixa ihop alla ingredienser till dippsåsen till slät konsistens.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, häll i iskallt vatten och rör till en jämn smet. Hetta upp oljan till 160-180° i en kastrull med höga kanter. Doppa en grönsaksbit i taget i smeten så att hela blir täckt och lägg direkt ner i den varma oljan med hjälp av en hålslev. Fritera till fin färg, 3–4 min. Ta upp med hålslev och lägg på hushållspapper att rinna av. Servera med dippsåsen.

Servering

Strö över lite flingsalt vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räktacos

(9)

Enkel potatisgratäng

(12)

Chili- och paprikapotatis

(0)

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

(4)

Vegetariska portionspajer

(13)

Primörpaj

(9)

Blomkålspizza med gruyèreost

(1)

Caesersallad med kycklingspett

(2)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 125 g broccoli
  • 1 liten zucchini
  • 1 paprika
  • neutral olja, till fritering
  • Frityrsmet:
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 2 dl iskallt vatten
  • Dippsås:
  • 0.5 kruka persilja
  • 0.5 kruka koriander
  • 1 dl inlagda jalapeño
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk vatten
  • salt

Tempurafriterade grönsaker med dippsås

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Tempura är en japansk rätt, råvaror som doppas i en frityrsmet och sedan friteras. De är godast nyfriterade med en god dippsås. Servera med ätpinnar för skojs skull!

Tillagningstid: 35 min
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär grönsakerna i jämnstora bitar, även broccolistjälken.
  2. Mixa ihop alla ingredienser till dippsåsen till slät konsistens.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, häll i iskallt vatten och rör till en jämn smet. Hetta upp oljan till 160-180° i en kastrull med höga kanter. Doppa en grönsaksbit i taget i smeten så att hela blir täckt och lägg direkt ner i den varma oljan med hjälp av en hålslev. Fritera till fin färg, 3–4 min. Ta upp med hålslev och lägg på hushållspapper att rinna av. Servera med dippsåsen.

Servering

Strö över lite flingsalt vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räktacos

(9)

Enkel potatisgratäng

(12)

Chili- och paprikapotatis

(0)

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

(4)

Vegetariska portionspajer

(13)

Primörpaj

(9)

Blomkålspizza med gruyèreost

(1)

Caesersallad med kycklingspett

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies