Tarte tatin - fransk äppelkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.25 (4 betyg)

Klassisk fransk äppelkaka med smördeg, smaksatt med färsk rosmarin som serveras med vispad grädde eller glass. Recept ur kokboken Gott käk utan krångel av Tina Nordström.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 äpplen
  • 2.5 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 1 rosmarinkvist
  • 265 g färsk smördeg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär äpplena i klyftor.
  2. Smält socker i en ugnstålig stekpanna tills det är gyllene. Tillsätt smöret och rör tills det smält.
  3. Vänd ner äpplen och rosmarinblad. Stek med några minuter.
  4. Skär ut en passande rund bit ur smördegen och täck pannan med degen.
  5. Ställ in pannan mitt i ugnen och grädda tills degen är uppuffad och fin i färgen, ca 20 min. Låt svalna ca 3 min.
  6. Lägg över en tallrik och vänd snabbt kakan upp och ner (gärna över diskbänken om det rinner, och med grillvante på). Servera med vispad grädde eller glass.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Äppelterrine med lagerbladsglass

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Rabarber- och jordgubbspaj

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Glasscoupe

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Jordgubbscheesecake med lime

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Mascarponekräm med nektariner och hallonsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Chokladkaka med apelsin

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Plommonpaj med cream cheese

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Nektarin- och björnbärskaka med pinjenötter

Betyg
Betyg
(31)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 5 äpplen
  • 2.5 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 1 rosmarinkvist
  • 265 g färsk smördeg

Tarte tatin - fransk äppelkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.25 (4 betyg)

Klassisk fransk äppelkaka med smördeg, smaksatt med färsk rosmarin som serveras med vispad grädde eller glass. Recept ur kokboken Gott käk utan krångel av Tina Nordström.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär äpplena i klyftor.
  2. Smält socker i en ugnstålig stekpanna tills det är gyllene. Tillsätt smöret och rör tills det smält.
  3. Vänd ner äpplen och rosmarinblad. Stek med några minuter.
  4. Skär ut en passande rund bit ur smördegen och täck pannan med degen.
  5. Ställ in pannan mitt i ugnen och grädda tills degen är uppuffad och fin i färgen, ca 20 min. Låt svalna ca 3 min.
  6. Lägg över en tallrik och vänd snabbt kakan upp och ner (gärna över diskbänken om det rinner, och med grillvante på). Servera med vispad grädde eller glass.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Äppelterrine med lagerbladsglass

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Rabarber- och jordgubbspaj

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Glasscoupe

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Jordgubbscheesecake med lime

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Mascarponekräm med nektariner och hallonsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Chokladkaka med apelsin

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Plommonpaj med cream cheese

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Nektarin- och björnbärskaka med pinjenötter

Betyg
Betyg
(31)