Tartar på strömming med löjrom

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

En god plockrätt där ingredienserna samlas kring strömmingen och avnjuts på tunnbröd.

Tillagningstid: 13 timmar
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g inlagd strömming
  • 4 msk crème fraiche
  • 4 msk inlagda rödbetor
  • 4 msk finhackad gul lök
  • 4 tsk kapris
  • 4 tsk finhackad persilja
  • 4 msk löjrom
  • Tillbehör:
  • 4 skivor hårt tunnbröd
  • Inlagd strömming:
  • 500 g rensad strömming
  • Inläggning 1:
  • 3 dl vatten
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 tsk salt
  • Inläggning 2:
  • 2 dl vatten
  • 2 msk socker
  • 8 krossade vitpepparkorn
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 1 msk majsolja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skär den inlagda strömmingen i små bitar och blanda den med crème fraiche. Forma en ?biff? och lägg upp på en tallrik.
  2. Arrangera resten av ingredienserna runt om. Servera med tunnbröd.

Inlagd strömming

  1. Ta bort skinn och ben från strömmingen. Blanda ingredienserna till inläggning 1, häll över strömmingen och låt stå minst 12 timmar för att strömmingen ska renas.
  2. Slå bort spadet. Blanda alla ingredienser till inläggning 2 utom oljan och häll över filéerna. Häll till slut över oljan. Ställ in i kylskåp. Inläggningen håller mer än en vecka.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Äpple- och pepparrotssill

Betyg
Betyg
(117)
Spara recept

Laxbakelse

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Lenas medelhavssill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Gravad strömming med kapris och örter

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Matjessillröra

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Västerbottensostpaj med strömming

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 200 g inlagd strömming
  • 4 msk crème fraiche
  • 4 msk inlagda rödbetor
  • 4 msk finhackad gul lök
  • 4 tsk kapris
  • 4 tsk finhackad persilja
  • 4 msk löjrom
  • Tillbehör:
  • 4 skivor hårt tunnbröd
  • Inlagd strömming:
  • 500 g rensad strömming
  • Inläggning 1:
  • 3 dl vatten
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 tsk salt
  • Inläggning 2:
  • 2 dl vatten
  • 2 msk socker
  • 8 krossade vitpepparkorn
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 1 msk majsolja
  • 1 tsk salt

Tartar på strömming med löjrom

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

En god plockrätt där ingredienserna samlas kring strömmingen och avnjuts på tunnbröd.

Tillagningstid: 13 timmar
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär den inlagda strömmingen i små bitar och blanda den med crème fraiche. Forma en ?biff? och lägg upp på en tallrik.
  2. Arrangera resten av ingredienserna runt om. Servera med tunnbröd.

Inlagd strömming

  1. Ta bort skinn och ben från strömmingen. Blanda ingredienserna till inläggning 1, häll över strömmingen och låt stå minst 12 timmar för att strömmingen ska renas.
  2. Slå bort spadet. Blanda alla ingredienser till inläggning 2 utom oljan och häll över filéerna. Häll till slut över oljan. Ställ in i kylskåp. Inläggningen håller mer än en vecka.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Äpple- och pepparrotssill

Betyg
Betyg
(117)
Spara recept

Laxbakelse

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Lenas medelhavssill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Gravad strömming med kapris och örter

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Matjessillröra

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Västerbottensostpaj med strömming

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)