Tartar på strömming med löjrom

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

En god plockrätt där ingredienserna samlas kring strömmingen och avnjuts på tunnbröd.

Tillagningstid: 13 timmar
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (19)
  • 200 g inlagd strömming
  • 4 msk crème fraiche
  • 4 msk inlagda rödbetor
  • 4 msk finhackad gul lök
  • 4 tsk kapris
  • 4 tsk finhackad persilja
  • 4 msk löjrom
  • Tillbehör:
  • 4 skivor hårt tunnbröd
  • Inlagd strömming:
  • 500 g rensad strömming
  • Inläggning 1:
  • 3 dl vatten
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 tsk salt
  • Inläggning 2:
  • 2 dl vatten
  • 2 msk socker
  • 8 krossade vitpepparkorn
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 1 msk majsolja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skär den inlagda strömmingen i små bitar och blanda den med crème fraiche. Forma en ?biff? och lägg upp på en tallrik.
  2. Arrangera resten av ingredienserna runt om. Servera med tunnbröd.

Inlagd strömming

  1. Ta bort skinn och ben från strömmingen. Blanda ingredienserna till inläggning 1, häll över strömmingen och låt stå minst 12 timmar för att strömmingen ska renas.
  2. Slå bort spadet. Blanda alla ingredienser till inläggning 2 utom oljan och häll över filéerna. Häll till slut över oljan. Ställ in i kylskåp. Inläggningen håller mer än en vecka.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gravad lax med rosépeppar

(3)

Västerbottenspaj med rullströmming

(0)

Limeströmming

(0)

Deviled eggs – kryddade ägg

(8)

Gravad strömming med kapris och örter

(3)

Sillmackor med potatiskräm på rågbröd

(0)

Krämig koriander- och chilisill

(2)

Lenas medelhavssill

(0)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 200 g inlagd strömming
  • 4 msk crème fraiche
  • 4 msk inlagda rödbetor
  • 4 msk finhackad gul lök
  • 4 tsk kapris
  • 4 tsk finhackad persilja
  • 4 msk löjrom
  • Tillbehör:
  • 4 skivor hårt tunnbröd
  • Inlagd strömming:
  • 500 g rensad strömming
  • Inläggning 1:
  • 3 dl vatten
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 tsk salt
  • Inläggning 2:
  • 2 dl vatten
  • 2 msk socker
  • 8 krossade vitpepparkorn
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 1 msk majsolja
  • 1 tsk salt

Tartar på strömming med löjrom

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

En god plockrätt där ingredienserna samlas kring strömmingen och avnjuts på tunnbröd.

Tillagningstid: 13 timmar
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär den inlagda strömmingen i små bitar och blanda den med crème fraiche. Forma en ?biff? och lägg upp på en tallrik.
  2. Arrangera resten av ingredienserna runt om. Servera med tunnbröd.

Inlagd strömming

  1. Ta bort skinn och ben från strömmingen. Blanda ingredienserna till inläggning 1, häll över strömmingen och låt stå minst 12 timmar för att strömmingen ska renas.
  2. Slå bort spadet. Blanda alla ingredienser till inläggning 2 utom oljan och häll över filéerna. Häll till slut över oljan. Ställ in i kylskåp. Inläggningen håller mer än en vecka.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gravad lax med rosépeppar

(3)

Västerbottenspaj med rullströmming

(0)

Limeströmming

(0)

Deviled eggs – kryddade ägg

(8)

Gravad strömming med kapris och örter

(3)

Sillmackor med potatiskräm på rågbröd

(0)

Krämig koriander- och chilisill

(2)

Lenas medelhavssill

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies