Boquerones med citron och fänkål

Boquerones med citron och fänkål

4 (1 betyg)

Trendigt alternativ till den inlagda sillen. Citronen ger syra och olivoljan ger medelhavskänsla.

  • Ingredienser 11

Tillagningstid: 20 minuter (6 + 12 tim i kylen)

Ingredienser

6 portioner
  • 400 g strömmingsfiléer
  • 2 dl grovt salt
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 1 dl citronsaft, från pressad citron
  • 2 dl olivolja
Vid servering:
  • 175 g fänkålsstånd
  • 1 tsk finriven ingefära
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1 citron, 1 msk pressad saft
  • 0.5 tsk svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Strö ut grovsalt i en form. Vänd runt strömmingsfiléerna så det är salt på båda sidor. Täck med plast och låt stå i kyl ca 6 tim. Dra loss filéerna från skinnet. Börja från insidan vid den bredaste ändan och dra filéen rakt ner.

  2. 2

    Blanda vinäger, fänkålsfrö och citron. Lägg ner filéerna och låt stå i kyl ca 12 timmar, tills fisken tillagats av syran och blivit vit i köttet.

  3. 3

    Ta upp ur marinaden och lägg i en burk med olivolja. Alla steg hit kan förberedas dagen före.

Vid servering

  1. 1

    Skölj och strimla fänkålen tunt på mandolin/med osthyvel. Vänd runt med ingefära, persilja, lite av olivoljan och citron.

  2. 2

    Varva fänkål, fisk och ev mer olivolja på ett fat. Toppa med nymald svartpeppar.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar