Stekt inlagd strömming med rödlök

Stekt inlagd strömming med rödlök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Klassisk inlagd stekt strömming kryddad med enbär och kryddpeppar. Tips, går bra att göra innan och förvara i kylen. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 20 min + 2-5 dygn i kyl
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g färska strömmingsfiléer
  • 1 tsk salt
  • 2 dl ströbröd
  • 2 dl rågmjöl
  • smör, till stekning
  • 2 små rödlökar, skivade
  • Inläggningslag
  • 1 liter vatten
  • 5 dl strösocker
  • 3 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 msk salt
  • 10 lagerblad
  • 1 msk kryddpepparkorn, hälften krossade, hälften hela
  • 1 msk svartpepparkorn, hälften krossade, hälften hela
  • 1 msk enbär, krossade

Gör så här

  1. Klipp bort ryggfenorna på strömmingsfiléerna och salta på köttsidorna. Lägg ihop dem två och två med skinnsidorna utåt. Vänd dem i en blandning av ströbröd och rågmjöl.
  2. Stek i smör på båda sidor till fin färg.
  3. Varva stekta filéer med rödlök i en glasburk. Värm alla ingredienser till lagen tills allt socker löst sig. Låt svalna något.
  4. Häll lagen över strömmingen och sätt på locket. Låt stå i kyl minst 2, gärna 5 dygn, före servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Stekt inlagd strömming med rödlök
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 600 g färska strömmingsfiléer
  • 1 tsk salt
  • 2 dl ströbröd
  • 2 dl rågmjöl
  • smör, till stekning
  • 2 små rödlökar, skivade
  • Inläggningslag
  • 1 liter vatten
  • 5 dl strösocker
  • 3 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 msk salt
  • 10 lagerblad
  • 1 msk kryddpepparkorn, hälften krossade, hälften hela
  • 1 msk svartpepparkorn, hälften krossade, hälften hela
  • 1 msk enbär, krossade

Stekt inlagd strömming med rödlök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Klassisk inlagd stekt strömming kryddad med enbär och kryddpeppar. Tips, går bra att göra innan och förvara i kylen. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 20 min + 2-5 dygn i kyl
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Klipp bort ryggfenorna på strömmingsfiléerna och salta på köttsidorna. Lägg ihop dem två och två med skinnsidorna utåt. Vänd dem i en blandning av ströbröd och rågmjöl.
  2. Stek i smör på båda sidor till fin färg.
  3. Varva stekta filéer med rödlök i en glasburk. Värm alla ingredienser till lagen tills allt socker löst sig. Låt svalna något.
  4. Häll lagen över strömmingen och sätt på locket. Låt stå i kyl minst 2, gärna 5 dygn, före servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!