För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Tårta med mango och passionsfrukt

Betyg (1-5):
4.6 (5 betyg)

Fantastisk påsktårta med exotiska smaker som banan, mango och passion.

Tillagningstid: 30 min + tid för maränger
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 banan
  • 225 g fryst mango, tinad
  • 250 g mascarpone
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 dl florsocker
  • 20 werthers kolakaramell, krossade
  • 187 g passionsfrukt, tinad
  • 1 ljus tårtbotten
  • 1 rosa marsipanlock
  • Garnering
  • vit marsipan eller sockerpasta
  • choklad maräng

Gör så här

  1. Mosa banan och mango och rör ihop till en jämn massa. Vispa mascarpone, grädde och florsocker fluffigt. Rör ner de krossade karamellerna.
  2. Skär bort 1–2 cm av kanten runt tårtbottnarna så tårtan blir något mindre och passar i marsipanlocket. Bred passionsfrukten och bananblandningen på nedersta bottnen.
  3. Lägg på en botten till och bred på hälften av mascarponegrädden. Lägg på sista bottnen och bred på resten av mascarponegrädden så att den täcker hela tårtan, även kanterna.
  4. Dela marsipanlocket på mitten. Täck halva tårtan med marsipanen. Den rakt skurna delen ska vara nedåt, vecka den runda delen ovanpå. Gör likadant med den andra halvan så att kanterna går lite omlott.
  5. Kavla ut den vita marsipanen eller sockerpastan tunt mellan två bakplåtspapper och skär ut breda remsor. Vrid remsorna och garnera toppen av tårtan. Lägg även dit chokladmaränger och ev extra karameller.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Salsa med lingon och äpple

(2)

Laxbakelse

(67)

Yoghurtsås med rödbetor, äpple och pepparrot till kalvsylta

(1)

Fläderbål med vin

(100)

Fruktbröd

(22)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(20)

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 banan
  • 225 g fryst mango, tinad
  • 250 g mascarpone
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 dl florsocker
  • 20 werthers kolakaramell, krossade
  • 187 g passionsfrukt, tinad
  • 1 ljus tårtbotten
  • 1 rosa marsipanlock
  • Garnering
  • vit marsipan eller sockerpasta
  • choklad maräng

Tårta med mango och passionsfrukt

Betyg (1-5):
4.6 (5 betyg)

Fantastisk påsktårta med exotiska smaker som banan, mango och passion.

Tillagningstid: 30 min + tid för maränger
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mosa banan och mango och rör ihop till en jämn massa. Vispa mascarpone, grädde och florsocker fluffigt. Rör ner de krossade karamellerna.
  2. Skär bort 1–2 cm av kanten runt tårtbottnarna så tårtan blir något mindre och passar i marsipanlocket. Bred passionsfrukten och bananblandningen på nedersta bottnen.
  3. Lägg på en botten till och bred på hälften av mascarponegrädden. Lägg på sista bottnen och bred på resten av mascarponegrädden så att den täcker hela tårtan, även kanterna.
  4. Dela marsipanlocket på mitten. Täck halva tårtan med marsipanen. Den rakt skurna delen ska vara nedåt, vecka den runda delen ovanpå. Gör likadant med den andra halvan så att kanterna går lite omlott.
  5. Kavla ut den vita marsipanen eller sockerpastan tunt mellan två bakplåtspapper och skär ut breda remsor. Vrid remsorna och garnera toppen av tårtan. Lägg även dit chokladmaränger och ev extra karameller.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Salsa med lingon och äpple

(2)

Laxbakelse

(67)

Yoghurtsås med rödbetor, äpple och pepparrot till kalvsylta

(1)

Fläderbål med vin

(100)

Fruktbröd

(22)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(20)

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)