Tårta med gubbröra

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Gubbröra som tårta? Absolut! Enkel tårta av kavring som toppas med klassisk gubbröra. Perfekt recept till påsk, midsommar eller jul!

Tillagningstid: 40 min + 2 tim i kylen
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 skivor kavring
  • 75 g smör
  • Gubbröra
  • 300 g kokt potatis
  • 6 ägg, hårdkokta
  • 125 g ansjovis
  • 3 salladslökar, fint skivade
  • 1 dl majonnäs
  • 100 g cream cheese
  • salt och svartpeppar
  • Till garnering
  • 1 knippe rädisor, tunt skivade
  • 1 dl fint skuren dill

Gör så här

  1. Mixa kavringen till ett smul i matberedare. Smält smöret ochbryn under omrörning. Blanda med brödsmulet.
  2. Tryck ut i en form med avtagbar kant, klädd med bakplåtspapper.
  3. Skala och hacka potatis och ägg. Hacka ansjovisen (spara spadet). Blanda potatis, ägg, ansjovis, lök, majonnäs ochcream cheese.
  4. Smaka av med ansjovisspad, salt och peppar. Bred gubbröran över kavringsbotten. Låt stå svalt 2 timmarinnan servering.
  5. Garnera med rädisor och dill vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lök- och ansjovisfyllda ägg

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Skärgårdssill

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Sillsallad med ägg

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kallrökt lax med äggsallad

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grillade ägg på salladsbädd

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

Betyg
Betyg
(23)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 8 skivor kavring
  • 75 g smör
  • Gubbröra
  • 300 g kokt potatis
  • 6 ägg, hårdkokta
  • 125 g ansjovis
  • 3 salladslökar, fint skivade
  • 1 dl majonnäs
  • 100 g cream cheese
  • salt och svartpeppar
  • Till garnering
  • 1 knippe rädisor, tunt skivade
  • 1 dl fint skuren dill

Tårta med gubbröra

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Gubbröra som tårta? Absolut! Enkel tårta av kavring som toppas med klassisk gubbröra. Perfekt recept till påsk, midsommar eller jul!

Tillagningstid: 40 min + 2 tim i kylen
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa kavringen till ett smul i matberedare. Smält smöret ochbryn under omrörning. Blanda med brödsmulet.
  2. Tryck ut i en form med avtagbar kant, klädd med bakplåtspapper.
  3. Skala och hacka potatis och ägg. Hacka ansjovisen (spara spadet). Blanda potatis, ägg, ansjovis, lök, majonnäs ochcream cheese.
  4. Smaka av med ansjovisspad, salt och peppar. Bred gubbröran över kavringsbotten. Låt stå svalt 2 timmarinnan servering.
  5. Garnera med rädisor och dill vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lök- och ansjovisfyllda ägg

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Skärgårdssill

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Sillsallad med ägg

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kallrökt lax med äggsallad

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grillade ägg på salladsbädd

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

Betyg
Betyg
(23)