Tårta med gubbröra

Tårta med gubbröra

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Enkel smörgåstårta med gubbröra och kavring. Ansjovis, potatis och ägg ger klassisk smak av gubbröra i detta recept på silltårta som passar perfekt recept till påsk eller midsommar.

Tillagningstid: 40 min + 2 tim i kylen
12 portioner
  • 8 skivor kavring
  • 75 g smör
  • Gubbröra
  • 300 g kokt potatis
  • 6 ägg, hårdkokta
  • 125 g ansjovis
  • 3 salladslökar, fint skivade
  • 1 dl majonnäs
  • 100 g cream cheese
  • salt och svartpeppar
  • Till garnering
  • 1 knippe rädisor, tunt skivade
  • 1 dl fint skuren dill

Gör så här

  1. Mixa kavringen till ett smul i matberedare. Smält smöret och bryn under omrörning. Blanda med brödsmulet.
  2. Tryck ut i en form med avtagbar kant, klädd med bakplåtspapper.
  3. Skala och hacka potatis och ägg. Hacka ansjovisen (spara spadet). Blanda potatis, ägg, ansjovis, lök, majonnäs och cream cheese.
  4. Smaka av med ansjovisspad, salt och peppar. Bred gubbröran över kavringsbotten. Låt stå svalt 2 timmar innan servering.
  5. Garnera med rädisor och dill vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tårta med gubbröra
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 8 skivor kavring
  • 75 g smör
  • Gubbröra
  • 300 g kokt potatis
  • 6 ägg, hårdkokta
  • 125 g ansjovis
  • 3 salladslökar, fint skivade
  • 1 dl majonnäs
  • 100 g cream cheese
  • salt och svartpeppar
  • Till garnering
  • 1 knippe rädisor, tunt skivade
  • 1 dl fint skuren dill

Tårta med gubbröra

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Enkel smörgåstårta med gubbröra och kavring. Ansjovis, potatis och ägg ger klassisk smak av gubbröra i detta recept på silltårta som passar perfekt recept till påsk eller midsommar.

Tillagningstid: 40 min + 2 tim i kylen
12 portioner

Gör så här

  1. Mixa kavringen till ett smul i matberedare. Smält smöret och bryn under omrörning. Blanda med brödsmulet.
  2. Tryck ut i en form med avtagbar kant, klädd med bakplåtspapper.
  3. Skala och hacka potatis och ägg. Hacka ansjovisen (spara spadet). Blanda potatis, ägg, ansjovis, lök, majonnäs och cream cheese.
  4. Smaka av med ansjovisspad, salt och peppar. Bred gubbröran över kavringsbotten. Låt stå svalt 2 timmar innan servering.
  5. Garnera med rädisor och dill vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!