Tagliatelle med kallrökt lax, dill och citron
  • Tid 15 min

Tagliatelle med kallrökt lax, dill och citron

4.16 (19 betyg)

Tagliatelle är perfekt att blanda med en krämig sås. Här blandas pastan med klassiska svenska smaker som rökt lax och dill.

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g torkad tagliatelle
  • 250 g broccoli
  • 2 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 dl grädde
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 dl finhackad dill
  • 200 g kallrökt lax, i stora strimlor
  • salt och peppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Skär broccolin i små buketter och stjälken i tunna skivor. Lägg i pastavattnet de 3 sista min.

  2. 2

    Koka upp vatten med fiskbuljongtärningen. Häll i grädde, citronsaft och dill. När såsen är varm vänd runt med pasta, broccoli och lax. Smaka av med salt och peppar.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Ta vatten från pastakastrullen till såsen för en tjockare konsistens. Stärkelsen från pastan reder såsen något.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Adrian

    Variant på receptet - det går lika bra med kronärtskocka istället för broccoli. Skippa vattnet och låt grädden reducera några minuter tillsammans med buljong, vitt vin eller martini. Prova med hönsbuljong istället för fiskbuljong. Lägg i kronärtskockan i såsen efter ett par minuter. När du är nöjd med tjockleken blandar du i parmesan. Jag föredrar laxen serverad till.

  • Peter

    Mer lax o lite extra grädde bara!! Snabbmat deluxe!

  • Stefan

    ...och 2 dl vatten i såsen var ingen höjdare, fick kompensera med 2-3 dl creme fraiche för att den skulle såsa till sig igen.

  • Stefan

    Enkelt och gott, dock på tok för lite lax i receptet, vi använde dubbelt så mycket och det blev lagom för 2 vuxna och 2 barn.