Syrlig kycklinggryta med smak av kanel

Betyg (1-5):
3.93 (29 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 900 g delad kyckling
  • 2 msk majsolja eller solrosolja
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 hackad gula lökar
  • 1 tärnad aubergine
  • 800 g skalade tomater eller krossade tomater
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 400 g kikärter
  • 1 kanelstång
  • 0.5 msk harissa
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • Till servering:
  • 0.25 dl persilja
  • 0.5 citroner i klyftor
  • 1.5 dl yoghurt, 10 %
  • jasminris

Gör så här

  1. Bryn kycklingdelarna runt om i olja, salta och peppra. Lägg resterande ingredienser utom citronen i en stor kastrull eller gjutjärnsgryta. Koka under lock i 40-50 minuter.
  2. Tillsätt citronskal och -saft precis innan servering. Garnera med klippt persilja och citronklyftor.
  3. Servera med couscous och en klick yoghurt.

Servering

Laktosintoleranta väljer laktoslåg eller -fri yoghurt till serveringen, mjölkallergiker väljer mjölkfri yoghurt. Glutenintoleranta väljer ris eller quinoa istället för couscous.

Tips

Harissa kan bytas ut mot motsvarande mängd kajennpeppar

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva LS

2013-10-13

En annan veggovariant är att byta ut kycklingen mot quornbitar. Blir supergott!

Anna

2012-09-25

Jättegod och lite annorlunda gryta. För en vegetarisk variant kan man slopa kycklingen och istället dubbla mängden kikärter och aubergine. Grytan blir fortfarande precis lika god!

Liknande recept

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

(3)

Pastaknyten med kyckling och ljumma tomater

(75)

Bruschetta med kyckling

(8)

Wraps med kyckling och vitkålssallad

(30)

Kycklinggryta med grädde och timjan

(36)

Fajitagryta med kyckling

(8)

Indisk kycklinggryta

(11)

Pad thai

(84)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 900 g delad kyckling
  • 2 msk majsolja eller solrosolja
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 hackad gula lökar
  • 1 tärnad aubergine
  • 800 g skalade tomater eller krossade tomater
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 400 g kikärter
  • 1 kanelstång
  • 0.5 msk harissa
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • Till servering:
  • 0.25 dl persilja
  • 0.5 citroner i klyftor
  • 1.5 dl yoghurt, 10 %
  • jasminris

Syrlig kycklinggryta med smak av kanel

Betyg (1-5):
3.93 (29 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn kycklingdelarna runt om i olja, salta och peppra. Lägg resterande ingredienser utom citronen i en stor kastrull eller gjutjärnsgryta. Koka under lock i 40-50 minuter.
  2. Tillsätt citronskal och -saft precis innan servering. Garnera med klippt persilja och citronklyftor.
  3. Servera med couscous och en klick yoghurt.

Servering

Laktosintoleranta väljer laktoslåg eller -fri yoghurt till serveringen, mjölkallergiker väljer mjölkfri yoghurt. Glutenintoleranta väljer ris eller quinoa istället för couscous.

Tips

Harissa kan bytas ut mot motsvarande mängd kajennpeppar

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva LS

2013-10-13

En annan veggovariant är att byta ut kycklingen mot quornbitar. Blir supergott!

Anna

2012-09-25

Jättegod och lite annorlunda gryta. För en vegetarisk variant kan man slopa kycklingen och istället dubbla mängden kikärter och aubergine. Grytan blir fortfarande precis lika god!

Liknande recept

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

(3)

Pastaknyten med kyckling och ljumma tomater

(75)

Bruschetta med kyckling

(8)

Wraps med kyckling och vitkålssallad

(30)

Kycklinggryta med grädde och timjan

(36)

Fajitagryta med kyckling

(8)

Indisk kycklinggryta

(11)

Pad thai

(84)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies