Pad thai

Pad thai

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(105)

En fräsch och kryddig kycklingrätt med smak av lime, vitlök och ostronsås.

Tillagningstid: 30 minuter
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g risnudlar
  • 2 msk olja
  • 400 g strimlad kycklingfilé
  • 6 dl strimlad vitkål
  • 4 dl böngroddar
  • 2 ägg
  • Sås:
  • 2 msk ostronsås
  • 2 msk soja
  • 2 msk vatten
  • 1 msk fisksås
  • 1 lime, rivet skal och saft
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • Till servering:
  • 4 hackade salladslökar
  • 2 dl mortlade salta jordnötter
  • 1 hackad färsk koriander eller persilja
  • 1 urkärnad hackad röd chili

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till såsen.
  2. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  3. Hetta upp olja i en rymlig stekpanna eller wok. Stek kycklingen på stark värme, cirka 2 minuter.
  4. Tillsätt sås, vitkål, böngroddar, nudlar och stek ytterligare 3 minuter under omrörning. Knäck i äggen. Vänd runt ordentligt tills äggen stelnat.

Till servering

  1. Servera med salladslök, jordnötter, koriander eller persilja och chili.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christina

2020-09-07

Lite för tamt. Krävs mycket mer kryddning enl mig.

Thaimorsan

2020-08-19

Alla som säger att det krävs en stor panna... Man wokar ju en eller max två portioner åt gången. Inte 4 för det blir aldrig bra. Vill inte ens kommentera om pad thai här för det är inte pad thai men ok nudelrätt. Slutar kallar thairätter när det inte är i närheten.

Anette

2018-05-28

Supergott! Men det krävs som sagt en stor panna 😉 Detta gör vi fler gånger.

Stina

2016-10-01

Det krävs en stoooor panna, vår största var för liten. Men jättegott!

Mia

2015-12-29

Hur lyckas man blanda ihop allt utan att nudlarna blir "mos"?

Staffan

2015-07-25

Min 10-åriga grabb åt mest av alla. Det efter att han suttit och gnällt i två timmar på vad vi skulle äta. Riktigt bra!

Coop

2014-02-18

@anna Det går bra både med färska eller på burk. Det blir lite blötare om du använder groddar på burk.

anna

2014-02-17

Ska det vara färska böngoddar eller från burk?

Helene

2014-01-10

Super gott! Hög klass.

Winnie

2013-09-17

Jag stekte även purjolök, salladslök och morötter till. Sen hade jag farinsocker till såsen också. Super gott vart det!

Birgitta

2013-07-18

Gott! Jag tog även med en burk vattenkastanjer.

Liknande recept

Spara recept

Chicken à la King Kong

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Kycklinglårfilé med bulgur och grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Kycklingpiccata med ratatouille och bulgur

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kycklinggryta med grädde och timjan

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Caesarsallad med grillad kyckling

Betyg
Betyg
(6)
Pad thai
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 250 g risnudlar
  • 2 msk olja
  • 400 g strimlad kycklingfilé
  • 6 dl strimlad vitkål
  • 4 dl böngroddar
  • 2 ägg
  • Sås:
  • 2 msk ostronsås
  • 2 msk soja
  • 2 msk vatten
  • 1 msk fisksås
  • 1 lime, rivet skal och saft
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • Till servering:
  • 4 hackade salladslökar
  • 2 dl mortlade salta jordnötter
  • 1 hackad färsk koriander eller persilja
  • 1 urkärnad hackad röd chili

Pad thai

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(105)

En fräsch och kryddig kycklingrätt med smak av lime, vitlök och ostronsås.

Tillagningstid: 30 minuter
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till såsen.
  2. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  3. Hetta upp olja i en rymlig stekpanna eller wok. Stek kycklingen på stark värme, cirka 2 minuter.
  4. Tillsätt sås, vitkål, böngroddar, nudlar och stek ytterligare 3 minuter under omrörning. Knäck i äggen. Vänd runt ordentligt tills äggen stelnat.

Till servering

  1. Servera med salladslök, jordnötter, koriander eller persilja och chili.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christina

2020-09-07

Lite för tamt. Krävs mycket mer kryddning enl mig.

Thaimorsan

2020-08-19

Alla som säger att det krävs en stor panna... Man wokar ju en eller max två portioner åt gången. Inte 4 för det blir aldrig bra. Vill inte ens kommentera om pad thai här för det är inte pad thai men ok nudelrätt. Slutar kallar thairätter när det inte är i närheten.

Anette

2018-05-28

Supergott! Men det krävs som sagt en stor panna 😉 Detta gör vi fler gånger.

Stina

2016-10-01

Det krävs en stoooor panna, vår största var för liten. Men jättegott!

Mia

2015-12-29

Hur lyckas man blanda ihop allt utan att nudlarna blir "mos"?

Staffan

2015-07-25

Min 10-åriga grabb åt mest av alla. Det efter att han suttit och gnällt i två timmar på vad vi skulle äta. Riktigt bra!

Coop

2014-02-18

@anna Det går bra både med färska eller på burk. Det blir lite blötare om du använder groddar på burk.

anna

2014-02-17

Ska det vara färska böngoddar eller från burk?

Helene

2014-01-10

Super gott! Hög klass.

Winnie

2013-09-17

Jag stekte även purjolök, salladslök och morötter till. Sen hade jag farinsocker till såsen också. Super gott vart det!

Birgitta

2013-07-18

Gott! Jag tog även med en burk vattenkastanjer.

Liknande recept

Spara recept

Chicken à la King Kong

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Kycklinglårfilé med bulgur och grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Kycklingpiccata med ratatouille och bulgur

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kycklinggryta med grädde och timjan

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Caesarsallad med grillad kyckling

Betyg
Betyg
(6)