Pad thai
  • Tid 30 min
  • Svårighetsgrad Medel

Pad thai

3.67 (82 betyg)

En fräsch och kryddig kycklingrätt med smak av lime, vitlök och ostronsås.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 16
  • Svårighetsgrad Medel

Ingredienser

4 portioner
  • 250 g risnudlar
  • 2 msk olja
  • 400 g strimlad kycklingfilé
  • 6 dl strimlad vitkål
  • 4 dl böngroddar
  • 2 ägg
Sås:
  • 2 msk ostronsås
  • 2 msk soja
  • 2 msk vatten
  • 1 msk fisksås
  • 1 lime, rivet skal och saft
  • 2 hackade vitlöksklyftor
Till servering:
  • 4 hackade salladslökar
  • 2 dl mortlade salta jordnötter
  • 1 hackad färsk koriander eller persilja
  • 1 urkärnad hackad röd chili
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda alla ingredienser till såsen.

  2. 2

    Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen.

  3. 3

    Hetta upp olja i en rymlig stekpanna eller wok. Stek kycklingen på stark värme, cirka 2 minuter.

  4. 4

    Tillsätt sås, vitkål, böngroddar, nudlar och stek ytterligare 3 minuter under omrörning. Knäck i äggen. Vänd runt ordentligt tills äggen stelnat.

Till servering

  1. 1

    Servera med salladslök, jordnötter, koriander eller persilja och chili.

Sätt ett betyg

9 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Anette

    Supergott! Men det krävs som sagt en stor panna 😉 Detta gör vi fler gånger.

  • Stina

    Det krävs en stoooor panna, vår största var för liten. Men jättegott!

  • Mia

    Hur lyckas man blanda ihop allt utan att nudlarna blir "mos"?

  • Staffan

    Min 10-åriga grabb åt mest av alla. Det efter att han suttit och gnällt i två timmar på vad vi skulle äta. Riktigt bra!

Visa fler