Syltgrottor

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Det här är en riktig mormorskaka. Andréa har gjort en urgod variant med drottningsylt. Recept av Andréa Brändström

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:175º
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Mördeg
  • 200 g smör
  • 4.5 dl vetemjöl (ca 270 g)
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Hallon- och blåbärssylt
  • 125 g hallon, frysta eller färska (eller andra valfria bär)
  • 125 g blåbär, frysta eller färska (eller andra valfria bär)
  • 1.5 dl syltsocker

Gör så här

  1. Hallon- och blåbärssylt: Koka upp bär och socker under omrörning. Låt sjuda 8–10 min. Låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 175°. Arbeta ihop ingredienserna till mördegen, i maskin monterad med kniv eller för hand, till en smidig deg. Forma degen till en rulle och dela i 24 bitar. Rulla till kulor och lägg i små pappersformar.
  3. Platta till kulorna något och gör en fördjupning i varje. Fyll fördjupningarna med sylt, ½–1 tsk i varje. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

Tips

Du kan såklart använda den sylt du själv tycker bäst om till syltgrottorna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(8)

Snabba marängbakelser

(1)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(5)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(17)

Jordgubbssoppa med marshmallows

(14)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(47)

Blåbärscocotter

(19)
7 st
  • Mördeg
  • 200 g smör
  • 4.5 dl vetemjöl (ca 270 g)
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Hallon- och blåbärssylt
  • 125 g hallon, frysta eller färska (eller andra valfria bär)
  • 125 g blåbär, frysta eller färska (eller andra valfria bär)
  • 1.5 dl syltsocker

Syltgrottor

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Det här är en riktig mormorskaka. Andréa har gjort en urgod variant med drottningsylt. Recept av Andréa Brändström

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:175º
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hallon- och blåbärssylt: Koka upp bär och socker under omrörning. Låt sjuda 8–10 min. Låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 175°. Arbeta ihop ingredienserna till mördegen, i maskin monterad med kniv eller för hand, till en smidig deg. Forma degen till en rulle och dela i 24 bitar. Rulla till kulor och lägg i små pappersformar.
  3. Platta till kulorna något och gör en fördjupning i varje. Fyll fördjupningarna med sylt, ½–1 tsk i varje. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

Tips

Du kan såklart använda den sylt du själv tycker bäst om till syltgrottorna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(8)

Snabba marängbakelser

(1)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(5)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(17)

Jordgubbssoppa med marshmallows

(14)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(47)

Blåbärscocotter

(19)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies