Syltgrottor

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Det här är en riktig mormorskaka. Andréa har gjort en urgod variant med drottningsylt. Recept av Andréa Brändström

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:175º
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Mördeg
  • 200 g smör
  • 4.5 dl vetemjöl (ca 270 g)
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Hallon- och blåbärssylt
  • 125 g hallon, frysta eller färska (eller andra valfria bär)
  • 125 g blåbär, frysta eller färska (eller andra valfria bär)
  • 1.5 dl syltsocker

Gör så här

  1. Hallon- och blåbärssylt: Koka upp bär och socker under omrörning. Låt sjuda 8–10 min. Låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 175°. Arbeta ihop ingredienserna till mördegen, i maskin monterad med kniv eller för hand, till en smidig deg. Forma degen till en rulle och dela i 24 bitar. Rulla till kulor och lägg i små pappersformar.
  3. Platta till kulorna något och gör en fördjupning i varje. Fyll fördjupningarna med sylt, ½–1 tsk i varje. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

Tips

Du kan såklart använda den sylt du själv tycker bäst om till syltgrottorna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Rulltårta med kardemumma, jordgubbar och rabarber - Coop

(1)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm - Coop

(15)

Chiayoghurtbägare - Coop

(11)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Smulpaj med blåbär och vit choklad - Coop

(21)
7 st
  • Mördeg
  • 200 g smör
  • 4.5 dl vetemjöl (ca 270 g)
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Hallon- och blåbärssylt
  • 125 g hallon, frysta eller färska (eller andra valfria bär)
  • 125 g blåbär, frysta eller färska (eller andra valfria bär)
  • 1.5 dl syltsocker

Syltgrottor

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Det här är en riktig mormorskaka. Andréa har gjort en urgod variant med drottningsylt. Recept av Andréa Brändström

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:175º
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hallon- och blåbärssylt: Koka upp bär och socker under omrörning. Låt sjuda 8–10 min. Låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 175°. Arbeta ihop ingredienserna till mördegen, i maskin monterad med kniv eller för hand, till en smidig deg. Forma degen till en rulle och dela i 24 bitar. Rulla till kulor och lägg i små pappersformar.
  3. Platta till kulorna något och gör en fördjupning i varje. Fyll fördjupningarna med sylt, ½–1 tsk i varje. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

Tips

Du kan såklart använda den sylt du själv tycker bäst om till syltgrottorna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Rulltårta med kardemumma, jordgubbar och rabarber - Coop

(1)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm - Coop

(15)

Chiayoghurtbägare - Coop

(11)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Smulpaj med blåbär och vit choklad - Coop

(21)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies