
Syltgrottor
Betyg (1-5):
Det här är en riktig mormorskaka. Andréa har gjort en urgod variant med drottningsylt. Recept av Andréa Brändström
Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:175º
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- Mördeg
- 200 g smör
- 4.5 dl vetemjöl (ca 270 g)
- 0.5 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- Hallon- och blåbärssylt
- 125 g hallon, frysta eller färska (eller andra valfria bär)
- 125 g blåbär, frysta eller färska (eller andra valfria bär)
- 1.5 dl syltsocker
Gör så här
- Hallon- och blåbärssylt: Koka upp bär och socker under omrörning. Låt sjuda 8–10 min. Låt svalna.
- Sätt ugnen på 175°. Arbeta ihop ingredienserna till mördegen, i maskin monterad med kniv eller för hand, till en smidig deg. Forma degen till en rulle och dela i 24 bitar. Rulla till kulor och lägg i små pappersformar.
- Platta till kulorna något och gör en fördjupning i varje. Fyll fördjupningarna med sylt, ½–1 tsk i varje. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
Tips

Du kan såklart använda den sylt du själv tycker bäst om till syltgrottorna.
Liknande recept
Syltgrottor
Betyg (1-5):
Det här är en riktig mormorskaka. Andréa har gjort en urgod variant med drottningsylt. Recept av Andréa Brändström
Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:175º
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Hallon- och blåbärssylt: Koka upp bär och socker under omrörning. Låt sjuda 8–10 min. Låt svalna.
- Sätt ugnen på 175°. Arbeta ihop ingredienserna till mördegen, i maskin monterad med kniv eller för hand, till en smidig deg. Forma degen till en rulle och dela i 24 bitar. Rulla till kulor och lägg i små pappersformar.
- Platta till kulorna något och gör en fördjupning i varje. Fyll fördjupningarna med sylt, ½–1 tsk i varje. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
Tips

Du kan såklart använda den sylt du själv tycker bäst om till syltgrottorna.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!