Syltgrottor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Det här är en riktig mormorskaka. Andréa har gjort en urgod variant med drottningsylt. Recept av Andréa Brändström

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:175º
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Mördeg
  • 200 g smör
  • 4.5 dl vetemjöl (ca 270 g)
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Hallon- och blåbärssylt
  • 125 g hallon, frysta eller färska (eller andra valfria bär)
  • 125 g blåbär, frysta eller färska (eller andra valfria bär)
  • 1.5 dl syltsocker

Gör så här

  1. Hallon- och blåbärssylt: Koka upp bär och socker under omrörning. Låt sjuda 8–10 min. Låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 175°. Arbeta ihop ingredienserna till mördegen, i maskin monterad med kniv eller för hand, till en smidig deg. Forma degen till en rulle och dela i 24 bitar. Rulla till kulor och lägg i små pappersformar.
  3. Platta till kulorna något och gör en fördjupning i varje. Fyll fördjupningarna med sylt, ½–1 tsk i varje. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

Tips

Du kan såklart använda den sylt du själv tycker bäst om till syltgrottorna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(74)
Spara recept

Vit kladdkaka med hallon

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Jordgubbssoppa med marshmallows

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Blåbärscocotter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Hallontryfflar

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(5)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • Mördeg
  • 200 g smör
  • 4.5 dl vetemjöl (ca 270 g)
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Hallon- och blåbärssylt
  • 125 g hallon, frysta eller färska (eller andra valfria bär)
  • 125 g blåbär, frysta eller färska (eller andra valfria bär)
  • 1.5 dl syltsocker

Syltgrottor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Det här är en riktig mormorskaka. Andréa har gjort en urgod variant med drottningsylt. Recept av Andréa Brändström

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:175º
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hallon- och blåbärssylt: Koka upp bär och socker under omrörning. Låt sjuda 8–10 min. Låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 175°. Arbeta ihop ingredienserna till mördegen, i maskin monterad med kniv eller för hand, till en smidig deg. Forma degen till en rulle och dela i 24 bitar. Rulla till kulor och lägg i små pappersformar.
  3. Platta till kulorna något och gör en fördjupning i varje. Fyll fördjupningarna med sylt, ½–1 tsk i varje. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

Tips

Du kan såklart använda den sylt du själv tycker bäst om till syltgrottorna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(74)
Spara recept

Vit kladdkaka med hallon

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Jordgubbssoppa med marshmallows

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Blåbärscocotter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Hallontryfflar

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(5)