
Sydfranska lammfiléer
Betyg (1-5):
Marinad med franska örter får köttet att smälta i munnen. Servera med en krämig gratäng.
Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (10)
- 500 g lammytterfilé
- Marinad:
- 1 dl rosmarin
- 1 dl timjan
- 1 dl bladpersilja
- 2 citroner, rivet skal och pressad saft
- 4 vitlöksklyftor
- 0.5 dl olivolja
- 0.5 dl vitt vin
- 1 krm svartpeppar
- 1 tsk salt
Gör så här
- Börja med marinaden. Hacka örterna, skala av det gula på citronerna med en potatisskalare och pressa ur saften. Skala och hacka vitlöksklyftorna.
- Blanda med resten av ingredienserna till marinaden och lägg i lammfiléerna.
- Marinera i minst 15 min.
- Hetta upp en stekpanna. Ta upp filéerna och bryn dem någon minut på varje sida. Salta och peppra. Häll på lite marinad och låt filéerna eftersteka i vätskan ca 4 min. Skär 1-2 cm tjocka skivor
Servering
Servera med rotfruktsgratäng eller potatisgratäng och en sallad.
Tips

Ofta kan man byta ut färska örter mot torkade i ett recept, men här krävs färska örter.
Liknande recept
Sydfranska lammfiléer
Betyg (1-5):
Marinad med franska örter får köttet att smälta i munnen. Servera med en krämig gratäng.
Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Börja med marinaden. Hacka örterna, skala av det gula på citronerna med en potatisskalare och pressa ur saften. Skala och hacka vitlöksklyftorna.
- Blanda med resten av ingredienserna till marinaden och lägg i lammfiléerna.
- Marinera i minst 15 min.
- Hetta upp en stekpanna. Ta upp filéerna och bryn dem någon minut på varje sida. Salta och peppra. Häll på lite marinad och låt filéerna eftersteka i vätskan ca 4 min. Skär 1-2 cm tjocka skivor
Servering
Servera med rotfruktsgratäng eller potatisgratäng och en sallad.
Tips

Ofta kan man byta ut färska örter mot torkade i ett recept, men här krävs färska örter.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!