Sydfranska lammfiléer

Betyg (1-5):
2.71 (51 betyg)

Marinad med franska örter får köttet att smälta i munnen. Servera med en krämig gratäng.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 500 g lammytterfilé
  • Marinad:
  • 1 dl rosmarin
  • 1 dl timjan
  • 1 dl bladpersilja
  • 2 citroner, rivet skal och pressad saft
  • 4 vitlöksklyftor
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 dl vitt vin
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Börja med marinaden. Hacka örterna, skala av det gula på citronerna med en potatisskalare och pressa ur saften. Skala och hacka vitlöksklyftorna.
  2. Blanda med resten av ingredienserna till marinaden och lägg i lammfiléerna.
  3. Marinera i minst 15 min.
  4. Hetta upp en stekpanna. Ta upp filéerna och bryn dem någon minut på varje sida. Salta och peppra. Häll på lite marinad och låt filéerna eftersteka i vätskan ca 4 min. Skär 1-2 cm tjocka skivor

Servering

Servera med rotfruktsgratäng eller potatisgratäng och en sallad.

Tips

Ofta kan man byta ut färska örter mot torkade i ett recept, men här krävs färska örter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Wok med biff, lime, chili och vitlök

(57)

Kryddiga honungsribs

(17)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Karibisk köttgryta

(12)

Köttgryta med ingefärssmak

(20)

Fläskfilé med curry, äpple och bacon

(12)

Köttfärs och ris med gurkmeja och saffran

(20)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 500 g lammytterfilé
  • Marinad:
  • 1 dl rosmarin
  • 1 dl timjan
  • 1 dl bladpersilja
  • 2 citroner, rivet skal och pressad saft
  • 4 vitlöksklyftor
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 dl vitt vin
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt

Sydfranska lammfiléer

Betyg (1-5):
2.71 (51 betyg)

Marinad med franska örter får köttet att smälta i munnen. Servera med en krämig gratäng.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med marinaden. Hacka örterna, skala av det gula på citronerna med en potatisskalare och pressa ur saften. Skala och hacka vitlöksklyftorna.
  2. Blanda med resten av ingredienserna till marinaden och lägg i lammfiléerna.
  3. Marinera i minst 15 min.
  4. Hetta upp en stekpanna. Ta upp filéerna och bryn dem någon minut på varje sida. Salta och peppra. Häll på lite marinad och låt filéerna eftersteka i vätskan ca 4 min. Skär 1-2 cm tjocka skivor

Servering

Servera med rotfruktsgratäng eller potatisgratäng och en sallad.

Tips

Ofta kan man byta ut färska örter mot torkade i ett recept, men här krävs färska örter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Wok med biff, lime, chili och vitlök

(57)

Kryddiga honungsribs

(17)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Karibisk köttgryta

(12)

Köttgryta med ingefärssmak

(20)

Fläskfilé med curry, äpple och bacon

(12)

Köttfärs och ris med gurkmeja och saffran

(20)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies