Svamprullar
  • Tid 30 min
  • Ugn 225º

Svamprullar

3.14 (7 betyg)

Sätt guldkant på hösten med smördegsinbakade svamprullar.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

20 stycken
  • 2 msk smör
  • 1.5 liter rensade kantareller, trattkantareller eller karljohan, i bitar
  • 130 g hackad bacon
  • 1 hackad gul lök
  • 0.5 dl grädde
  • 1 dl hackad persilja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 5 plattor tinad smördeg
  • 1 ägg
  • flingsalt
  • färsk timjan eller rosmarin
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hetta upp smöret i en stekpanna. Fräs svampen tills vätskan kokat bort. Ta upp svampen.

  2. 2

    Fräs bacon och lök några minuter tills det fått färg, rör då och då. Vänd ner svampen, tillsätt grädde och koka tills den kokat in i svampen. Rör i persilja, smaka av med salt och peppar.

  3. 3

    Kavla ut smördegsplattorna till rektanglar, 32 x 15 centimeter. Dela varje rektangel i fyra remsor. Lägg lite svamp på varje remsa och rulla ihop.

  4. 4

    Lägg rullarna med skarven neråt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg, strö på flingsalt, timjan eller rosmarin.

  5. 5

    Grädda mitt i ugnen tills smördegen fått färg, 10-15 minuter.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar