
Majspannkaka med polenta och kantareller
Betyg (1-5):
Gott milt tilltugg med syrlig chutney.
Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
- Pannkakor:
- 1.5 dl vetemjöl
- 1 dl majsmjöl
- 6 dl mjölk
- 1 dl kokta majskorn
- 3 ägg
- 50 g smör
- 0.5 tsk salt
- Kantarellpolenta:
- 1 dl polenta
- 7 dl mjölk
- 50 g kantareller
- 1 msk smör till stekning
- 1 krm peppar (eller efter smak)
- 1 krm salt (eller efter smak)
- Chutney:
- 1 röd paprika
- 1 rödlök
- 3 dl kokta majskorn
- 1 dl socker
- 1 dl äppelcidervinäger
- 1 krm peppar (eller efter smak)
- 1 krm salt (eller efter smak)
Gör så här
- Blanda mjöl och salt. Mixa hälften av mjölken till pannkakorna med majskornen till pannkakorna. Vispa ner mjölet till en slät smet. Låt smeten svälla i rumstemperatur i 30 minuter. Häll i resten av mjölken och äggen. Vispa kraftigt. Smält smöret och vispa ner det i en tunn stråle. Hetta upp en stekpanna med lite smör och grädda tunna pannkakor på en sida.
Kantarellpolenta
- Sjud polentan med mjölken under omrörning till grötkonsistens. Stek kantarellerna i smör och blanda ner dem i polentan. Smaka av med salt och peppar.
Chutney
- Tärna paprikan och strimla löken. Koka ihop majskorn, lök och paprika med socker och vinäger i cirka 10 minuter. Låt svalna. Smaka av med salt och peppar.
- Rulla in polentan i pannkakorna med den ogräddade sidan utåt. Skär bort kanterna och dela pannkakorna i knubbiga stubbar. Servera med en klick chutney på toppen.
Majspannkaka med polenta och kantareller
Betyg (1-5):
Gott milt tilltugg med syrlig chutney.
Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Gör så här
- Blanda mjöl och salt. Mixa hälften av mjölken till pannkakorna med majskornen till pannkakorna. Vispa ner mjölet till en slät smet. Låt smeten svälla i rumstemperatur i 30 minuter. Häll i resten av mjölken och äggen. Vispa kraftigt. Smält smöret och vispa ner det i en tunn stråle. Hetta upp en stekpanna med lite smör och grädda tunna pannkakor på en sida.
Kantarellpolenta
- Sjud polentan med mjölken under omrörning till grötkonsistens. Stek kantarellerna i smör och blanda ner dem i polentan. Smaka av med salt och peppar.
Chutney
- Tärna paprikan och strimla löken. Koka ihop majskorn, lök och paprika med socker och vinäger i cirka 10 minuter. Låt svalna. Smaka av med salt och peppar.
- Rulla in polentan i pannkakorna med den ogräddade sidan utåt. Skär bort kanterna och dela pannkakorna i knubbiga stubbar. Servera med en klick chutney på toppen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!