Majspannkaka med polenta och kantareller
  • Tid 40 min

Majspannkaka med polenta och kantareller

0 (0 betyg)

Gott milt tilltugg med syrlig chutney.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 20

Ingredienser

4 portioner
Pannkakor:
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 dl majsmjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 1 dl kokta majskorn
  • 3 ägg
  • 50 g smör
Kantarellpolenta:
  • 1 dl polenta
  • 7 dl mjölk
  • 50 g kantareller
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 krm salt (eller efter smak)
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
Chutney:
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • 3 dl kokta majskorn
  • 1 dl socker
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 krm salt (eller efter smak)
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda mjöl och salt. Mixa hälften av mjölken till pannkakorna med majskornen till pannkakorna. Vispa ner mjölet till en slät smet. Låt smeten svälla i rumstemperatur i 30 minuter. Häll i resten av mjölken och äggen. Vispa kraftigt. Smält smöret och vispa ner det i en tunn stråle. Hetta upp en stekpanna med lite smör och grädda tunna pannkakor på en sida.

Kantarellpolenta

  1. 1

    Sjud polentan med mjölken under omrörning till grötkonsistens. Stek kantarellerna i smör och blanda ner dem i polentan. Smaka av med salt och peppar.

Chutney

  1. 1

    Tärna paprikan och strimla löken. Koka ihop majskorn, lök och paprika med socker och vinäger i cirka 10 minuter. Låt svalna. Smaka av med salt och peppar.

  2. 2

    Rulla in polentan i pannkakorna med den ogräddade sidan utåt. Skär bort kanterna och dela pannkakorna i knubbiga stubbar. Servera med en klick chutney på toppen.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar