Kantarelltoast med Västerbottensost

Kantarelltoast med Västerbottensost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(29)

Varm toast med kantareller, goda kryddor och smakrik Västerbottensost tackar man inte nej till. Kantareller och Västerbottenost - två favoriter i en rätt!

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Enkel
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g kantareller
  • 3 msk smör
  • 3 schalottenlökar, finhackade
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk timjan, finhackad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 8 st toastbrödskivor
  • 200 g Västerbottensost
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 200°. 2. Borsta ev och skär de större svamparna i mindre bitar.
  2. 3. Hetta upp en stekpanna och lägg i smör. Stek svampen tills den slutat släppa vätska.
  3. 4. Tillsätt lök och vitlök och stek ytterligare några minuter under omrörning. Vänd runt timjan och krydda med salt och peppar.
  4. 5. Rosta bröden och skär bort kanterna. Om man vill kan man smörsteka bröden istället för att rosta. Fördela svampen på bröden och toppa med ost.
  5. 6. Grädda högt upp i ugnen tills osten är smält, ca 5 min.

Tips

Kantareller och Västerbottensost – två favoriter i en rätt!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kantarelltoast med Västerbottensost
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 400 g kantareller
  • 3 msk smör
  • 3 schalottenlökar, finhackade
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk timjan, finhackad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 8 st toastbrödskivor
  • 200 g Västerbottensost
  • 1 tsk salt

Kantarelltoast med Västerbottensost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(29)

Varm toast med kantareller, goda kryddor och smakrik Västerbottensost tackar man inte nej till. Kantareller och Västerbottenost - två favoriter i en rätt!

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Enkel
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 200°. 2. Borsta ev och skär de större svamparna i mindre bitar.
  2. 3. Hetta upp en stekpanna och lägg i smör. Stek svampen tills den slutat släppa vätska.
  3. 4. Tillsätt lök och vitlök och stek ytterligare några minuter under omrörning. Vänd runt timjan och krydda med salt och peppar.
  4. 5. Rosta bröden och skär bort kanterna. Om man vill kan man smörsteka bröden istället för att rosta. Fördela svampen på bröden och toppa med ost.
  5. 6. Grädda högt upp i ugnen tills osten är smält, ca 5 min.

Tips

Kantareller och Västerbottensost – två favoriter i en rätt!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!