Svamprullar

Betyg (1-5):
3.14 (7 betyg)

Sätt guldkant på hösten med smördegsinbakade svamprullar.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 2 msk smör
  • 1.5 liter rensade kantareller, trattkantareller eller karljohan, i bitar
  • 130 g hackad bacon
  • 1 hackad gul lök
  • 0.5 dl grädde
  • 1 dl hackad persilja
  • nymalen svartpeppar
  • 5 plattor tinad smördeg
  • 1 ägg
  • flingsalt
  • färsk timjan eller rosmarin

Gör så här

  1. Hetta upp smöret i en stekpanna. Fräs svampen tills vätskan kokat bort. Ta upp svampen.
  2. Fräs bacon och lök några minuter tills det fått färg, rör då och då. Vänd ner svampen, tillsätt grädde och koka tills den kokat in i svampen. Rör i persilja, smaka av med salt och peppar.
  3. Kavla ut smördegsplattorna till rektanglar, 32 x 15 centimeter. Dela varje rektangel i fyra remsor. Lägg lite svamp på varje remsa och rulla ihop.
  4. Lägg rullarna med skarven neråt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg, strö på flingsalt, timjan eller rosmarin.
  5. Grädda mitt i ugnen tills smördegen fått färg, 10-15 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Champinjonhattar med parma och parmesan

(1)

Medelhavsinspirerad tapas

(44)

Majspannkaka med polenta och kantareller

(0)

Julköttbullar med rosmarin och svamp

(5)

Crostini med bönkräm och svamp

(1)

Minipiroger med svamp

(34)

Gratinerade champinjoner med krispigt parmesantäcke

(20)

Parmesan- och örtpaj med syltade kantareller

(18)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 msk smör
  • 1.5 liter rensade kantareller, trattkantareller eller karljohan, i bitar
  • 130 g hackad bacon
  • 1 hackad gul lök
  • 0.5 dl grädde
  • 1 dl hackad persilja
  • nymalen svartpeppar
  • 5 plattor tinad smördeg
  • 1 ägg
  • flingsalt
  • färsk timjan eller rosmarin

Svamprullar

Betyg (1-5):
3.14 (7 betyg)

Sätt guldkant på hösten med smördegsinbakade svamprullar.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp smöret i en stekpanna. Fräs svampen tills vätskan kokat bort. Ta upp svampen.
  2. Fräs bacon och lök några minuter tills det fått färg, rör då och då. Vänd ner svampen, tillsätt grädde och koka tills den kokat in i svampen. Rör i persilja, smaka av med salt och peppar.
  3. Kavla ut smördegsplattorna till rektanglar, 32 x 15 centimeter. Dela varje rektangel i fyra remsor. Lägg lite svamp på varje remsa och rulla ihop.
  4. Lägg rullarna med skarven neråt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg, strö på flingsalt, timjan eller rosmarin.
  5. Grädda mitt i ugnen tills smördegen fått färg, 10-15 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Champinjonhattar med parma och parmesan

(1)

Medelhavsinspirerad tapas

(44)

Majspannkaka med polenta och kantareller

(0)

Julköttbullar med rosmarin och svamp

(5)

Crostini med bönkräm och svamp

(1)

Minipiroger med svamp

(34)

Gratinerade champinjoner med krispigt parmesantäcke

(20)

Parmesan- och örtpaj med syltade kantareller

(18)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies