Svamprullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.14 (7 betyg)

Sätt guldkant på hösten med smördegsinbakade svamprullar.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 msk smör
  • 1.5 liter rensade kantareller, trattkantareller eller karljohan, i bitar
  • 130 g hackad bacon
  • 1 hackad gul lök
  • 0.5 dl grädde
  • 1 dl hackad persilja
  • nymalen svartpeppar
  • 5 plattor tinad smördeg
  • 1 ägg
  • flingsalt
  • färsk timjan eller rosmarin
  • salt

Gör så här

  1. Hetta upp smöret i en stekpanna. Fräs svampen tills vätskan kokat bort. Ta upp svampen.
  2. Fräs bacon och lök några minuter tills det fått färg, rör då och då. Vänd ner svampen, tillsätt grädde och koka tills den kokat in i svampen. Rör i persilja, smaka av med salt och peppar.
  3. Kavla ut smördegsplattorna till rektanglar, 32 x 15 centimeter. Dela varje rektangel i fyra remsor. Lägg lite svamp på varje remsa och rulla ihop.
  4. Lägg rullarna med skarven neråt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg, strö på flingsalt, timjan eller rosmarin.
  5. Grädda mitt i ugnen tills smördegen fått färg, 10-15 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Medelhavsinspirerad tapas

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Parmesan- och örtpaj med syltade kantareller

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Champinjonhattar med parma och parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Minipiroger med svamp

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Gratinerade champinjoner med krispigt parmesantäcke

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Gratinerade vitlökschampinjoner

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Potatisplättar med kantarellmousse

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Majspannkaka med polenta och kantareller

Betyg
Betyg
(0)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 msk smör
  • 1.5 liter rensade kantareller, trattkantareller eller karljohan, i bitar
  • 130 g hackad bacon
  • 1 hackad gul lök
  • 0.5 dl grädde
  • 1 dl hackad persilja
  • nymalen svartpeppar
  • 5 plattor tinad smördeg
  • 1 ägg
  • flingsalt
  • färsk timjan eller rosmarin
  • salt

Svamprullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.14 (7 betyg)

Sätt guldkant på hösten med smördegsinbakade svamprullar.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp smöret i en stekpanna. Fräs svampen tills vätskan kokat bort. Ta upp svampen.
  2. Fräs bacon och lök några minuter tills det fått färg, rör då och då. Vänd ner svampen, tillsätt grädde och koka tills den kokat in i svampen. Rör i persilja, smaka av med salt och peppar.
  3. Kavla ut smördegsplattorna till rektanglar, 32 x 15 centimeter. Dela varje rektangel i fyra remsor. Lägg lite svamp på varje remsa och rulla ihop.
  4. Lägg rullarna med skarven neråt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg, strö på flingsalt, timjan eller rosmarin.
  5. Grädda mitt i ugnen tills smördegen fått färg, 10-15 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Medelhavsinspirerad tapas

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Parmesan- och örtpaj med syltade kantareller

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Champinjonhattar med parma och parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Minipiroger med svamp

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Gratinerade champinjoner med krispigt parmesantäcke

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Gratinerade vitlökschampinjoner

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Potatisplättar med kantarellmousse

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Majspannkaka med polenta och kantareller

Betyg
Betyg
(0)