Julköttbullar med rosmarin och svamp
  • Tid 30 min

Julköttbullar med rosmarin och svamp

2.6 (5 betyg)

Små köttbullar med smak av kantarell och rosmarin. Smarrigt som plockmat och toppen på julbordet.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

20 st
  • 1 liten finhackad gul lök
  • 100 g finhackade kantareller
  • 2 msk smör
  • 1 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 300 g lammfärs, eller nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 tsk torkad rosmarin
Till servering:
  • 80 g parmaskinka
  • 0.5 dl plockad persilja
  • 20 tandpetare
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Stek lök och kantareller i 1 matsked smör, tills all vätska kokat bort ur svampen. Blanda lök och svamp med ägg och ströbröd. Blanda i färs, salt, peppar, vitlök och rosmarin. Forma till små köttbullar.

  2. 2

    Stek köttbullarna i smör tills de fått fin färg runt om och är genomstekta, 3-5 minuter.

  3. 3

    Stek skivor av parmaskinka i en torr panna tills de är krispiga och skär dem i små munsbitar. Stick en tandpetare i varje bit parmaskinka, trä på en köttbulle och ett persiljeblad.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Håkan

    Tapas äter vi hela året men till jul vill jag behålla våra traditionella köttbullar.

  • Peter

    Jättegoda!