
Svamprisotto med örtbakat kycklingbröst
Betyg (1-5):
Örtdoftande kyckling med en mustig svamprisotto.
Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 4 kycklingbröst
- 2 dl färska örter t ex basilika, körvel, persilja, timjan
- 1 msk olivolja
- 1 krm salt
- Risotto:
- 1 hackad gul lök
- 300 svamp, ex ostronskivling, champinjoner, karljohansvamp
- 1 msk olivolja
- 3 dl avorioris
- 2 dl torrt vitt vin eller matlagningsvin
- 5 dl hönsbuljong av tärning eller fond
- 1 msk smör
- 3 msk riven parmesan
- 0.5 tsk peppar
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Gnid in kycklingen med salt och peppar. Lossa skinnet något och stoppa in kryddorna under det. Pensla delarna med olja och lägg dem i en ugnssäker form. Stek i mitten av ugnen tills kycklingen är genomstekt, 25-30 minuter.
- Fräs lök och svamp i oljan tills de mjuknar. Blanda i riset och fräs ett par minuter till. Häll i vinet. Späd med buljongen några dl i taget, allteftersom den sugs upp av riset. Koka tills riset är nätt och jämnt mjukt, 20-25 minuter.
- Smaka av med fett, ost, salt och peppar. Servera kyckling och risotto med sallad.
Liknande recept
Svamprisotto med örtbakat kycklingbröst
Betyg (1-5):
Örtdoftande kyckling med en mustig svamprisotto.
Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Gnid in kycklingen med salt och peppar. Lossa skinnet något och stoppa in kryddorna under det. Pensla delarna med olja och lägg dem i en ugnssäker form. Stek i mitten av ugnen tills kycklingen är genomstekt, 25-30 minuter.
- Fräs lök och svamp i oljan tills de mjuknar. Blanda i riset och fräs ett par minuter till. Häll i vinet. Späd med buljongen några dl i taget, allteftersom den sugs upp av riset. Koka tills riset är nätt och jämnt mjukt, 20-25 minuter.
- Smaka av med fett, ost, salt och peppar. Servera kyckling och risotto med sallad.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-03-04
Verkligen supergott! Detta gör jag gärna om
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Sanna
2020-03-04
Verkligen supergott! Detta gör jag gärna om