Svamprisotto med örtbakat kycklingbröst

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Örtdoftande kyckling med en mustig svamprisotto.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 kycklingbröst
  • 2 dl färska örter t ex basilika, körvel, persilja, timjan
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • Risotto:
  • 1 hackad gul lök
  • 300 svamp, ex ostronskivling, champinjoner, karljohansvamp
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl avorioris
  • 2 dl torrt vitt vin eller matlagningsvin
  • 5 dl hönsbuljong av tärning eller fond
  • 1 msk smör
  • 3 msk riven parmesan
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Gnid in kycklingen med salt och peppar. Lossa skinnet något och stoppa in kryddorna under det. Pensla delarna med olja och lägg dem i en ugnssäker form. Stek i mitten av ugnen tills kycklingen är genomstekt, 25-30 minuter.
  2. Fräs lök och svamp i oljan tills de mjuknar. Blanda i riset och fräs ett par minuter till. Häll i vinet. Späd med buljongen några dl i taget, allteftersom den sugs upp av riset. Koka tills riset är nätt och jämnt mjukt, 20-25 minuter.
  3. Smaka av med fett, ost, salt och peppar. Servera kyckling och risotto med sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sanna

2020-03-04

Verkligen supergott! Detta gör jag gärna om

Liknande recept

Spara recept

Wok med ris

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Svamprisotto med kyckling

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Persisk kyckling med saffransris och granatäpple

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Thaikyckling med linser och röd curry

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kycklinggryta med ris

Betyg
Betyg
(88)
Spara recept

Basilikarisotto med krispigt kycklingben

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Paella i muurikka

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Tandoorikyckling med ris

Betyg
Betyg
(25)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 4 kycklingbröst
  • 2 dl färska örter t ex basilika, körvel, persilja, timjan
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • Risotto:
  • 1 hackad gul lök
  • 300 svamp, ex ostronskivling, champinjoner, karljohansvamp
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl avorioris
  • 2 dl torrt vitt vin eller matlagningsvin
  • 5 dl hönsbuljong av tärning eller fond
  • 1 msk smör
  • 3 msk riven parmesan
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 tsk salt

Svamprisotto med örtbakat kycklingbröst

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Örtdoftande kyckling med en mustig svamprisotto.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Gnid in kycklingen med salt och peppar. Lossa skinnet något och stoppa in kryddorna under det. Pensla delarna med olja och lägg dem i en ugnssäker form. Stek i mitten av ugnen tills kycklingen är genomstekt, 25-30 minuter.
  2. Fräs lök och svamp i oljan tills de mjuknar. Blanda i riset och fräs ett par minuter till. Häll i vinet. Späd med buljongen några dl i taget, allteftersom den sugs upp av riset. Koka tills riset är nätt och jämnt mjukt, 20-25 minuter.
  3. Smaka av med fett, ost, salt och peppar. Servera kyckling och risotto med sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sanna

2020-03-04

Verkligen supergott! Detta gör jag gärna om

Liknande recept

Spara recept

Wok med ris

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Svamprisotto med kyckling

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Persisk kyckling med saffransris och granatäpple

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Thaikyckling med linser och röd curry

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kycklinggryta med ris

Betyg
Betyg
(88)
Spara recept

Basilikarisotto med krispigt kycklingben

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Paella i muurikka

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Tandoorikyckling med ris

Betyg
Betyg
(25)