För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Svamprisotto med örtbakat kycklingbröst

Betyg (1-5):
3.82 (11 betyg)

Örtdoftande kyckling med en mustig svamprisotto.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 kycklingbröst
  • 2 dl färska örter t ex basilika, körvel, persilja, timjan
  • Risotto:
  • 1 hackad gul lök
  • 300 svamp, ex ostronskivling, champinjoner, karljohansvamp
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl avorioris
  • 2 dl torrt vitt vin eller matlagningsvin
  • 5 dl hönsbuljong av tärning eller fond
  • 1 msk smör
  • 3 msk riven parmesan
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Gnid in kycklingen med salt och peppar. Lossa skinnet något och stoppa in kryddorna under det. Pensla delarna med olja och lägg dem i en ugnssäker form. Stek i mitten av ugnen tills kycklingen är genomstekt, 25-30 minuter.
  2. Fräs lök och svamp i oljan tills de mjuknar. Blanda i riset och fräs ett par minuter till. Häll i vinet. Späd med buljongen några dl i taget, allteftersom den sugs upp av riset. Koka tills riset är nätt och jämnt mjukt, 20-25 minuter.
  3. Smaka av med fett, ost, salt och peppar. Servera kyckling och risotto med sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sanna

2020-03-04

Verkligen supergott! Detta gör jag gärna om

Liknande recept

Asiatiska kycklingbiffar med mango chutney

(25)

Indisk kycklinggryta med gult ris

(19)

Fried rice med kyckling

(15)

Buffalo wings med fried rice

(29)

Syrlig kycklinggryta med smak av kanel

(30)

Ugnsrostad kycklingfilé med citrongräs och grönsaksris

(22)

Paella med kyckling och räkor

(93)

Stekt ris med curry och kycklingfärs

(21)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 4 kycklingbröst
  • 2 dl färska örter t ex basilika, körvel, persilja, timjan
  • Risotto:
  • 1 hackad gul lök
  • 300 svamp, ex ostronskivling, champinjoner, karljohansvamp
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl avorioris
  • 2 dl torrt vitt vin eller matlagningsvin
  • 5 dl hönsbuljong av tärning eller fond
  • 1 msk smör
  • 3 msk riven parmesan
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 tsk salt

Svamprisotto med örtbakat kycklingbröst

Betyg (1-5):
3.82 (11 betyg)

Örtdoftande kyckling med en mustig svamprisotto.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Gnid in kycklingen med salt och peppar. Lossa skinnet något och stoppa in kryddorna under det. Pensla delarna med olja och lägg dem i en ugnssäker form. Stek i mitten av ugnen tills kycklingen är genomstekt, 25-30 minuter.
  2. Fräs lök och svamp i oljan tills de mjuknar. Blanda i riset och fräs ett par minuter till. Häll i vinet. Späd med buljongen några dl i taget, allteftersom den sugs upp av riset. Koka tills riset är nätt och jämnt mjukt, 20-25 minuter.
  3. Smaka av med fett, ost, salt och peppar. Servera kyckling och risotto med sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sanna

2020-03-04

Verkligen supergott! Detta gör jag gärna om

Liknande recept

Asiatiska kycklingbiffar med mango chutney

(25)

Indisk kycklinggryta med gult ris

(19)

Fried rice med kyckling

(15)

Buffalo wings med fried rice

(29)

Syrlig kycklinggryta med smak av kanel

(30)

Ugnsrostad kycklingfilé med citrongräs och grönsaksris

(22)

Paella med kyckling och räkor

(93)

Stekt ris med curry och kycklingfärs

(21)