Svamplasagne

Svamplasagne

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(48)

Fyll lasagnen med dina favoritsvampar och få en smakrik vegetarisk rätt.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 12 lasagneplattor
  • Svampsås:
  • 2 liter färsk svamp, t ex Karljohan eller trattkantareller
  • 1 finhackad gul lök
  • 3 msk smör
  • 0.75 dl vetemjöl
  • 8 dl mjölk, 3%
  • 2 dl mellangrädde
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1.5 tsk salt
  • Gratinering:
  • 150 g riven Västerbottensost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Grovhacka svampen och fräs den med löken tills all vätska försvunnit. Pudra över mjölet och blanda väl. Späd under omrörning med mjölk och grädde. Låt koka på svag värme ca 15 minuter. Rör då och då så att det inte bränner fast. Smaka av med salt, svartpeppar och soja.
  2. Bred ut 1/4 av såsen i en smord ugnssäker form eller liten långpanna. Lägg på lasagneplattor, sås och riven västerbottensost. Upprepa ytterligare tre lager. Avsluta med sås och riven ost. Gratinera i mitten av ugnen ca 30 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helen

2014-11-04

Den här lasagnen blir ännu godare om man byter ut sojan mot 2 msk kantarellfond och lägger till 1 vitlöksklyfta och 0,5-1 msk timjan.

Svamplasagne
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 12 lasagneplattor
  • Svampsås:
  • 2 liter färsk svamp, t ex Karljohan eller trattkantareller
  • 1 finhackad gul lök
  • 3 msk smör
  • 0.75 dl vetemjöl
  • 8 dl mjölk, 3%
  • 2 dl mellangrädde
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1.5 tsk salt
  • Gratinering:
  • 150 g riven Västerbottensost

Svamplasagne

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(48)

Fyll lasagnen med dina favoritsvampar och få en smakrik vegetarisk rätt.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Grovhacka svampen och fräs den med löken tills all vätska försvunnit. Pudra över mjölet och blanda väl. Späd under omrörning med mjölk och grädde. Låt koka på svag värme ca 15 minuter. Rör då och då så att det inte bränner fast. Smaka av med salt, svartpeppar och soja.
  2. Bred ut 1/4 av såsen i en smord ugnssäker form eller liten långpanna. Lägg på lasagneplattor, sås och riven västerbottensost. Upprepa ytterligare tre lager. Avsluta med sås och riven ost. Gratinera i mitten av ugnen ca 30 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helen

2014-11-04

Den här lasagnen blir ännu godare om man byter ut sojan mot 2 msk kantarellfond och lägger till 1 vitlöksklyfta och 0,5-1 msk timjan.