Surkålssoppa från Rhendalen
Surkålssoppa från Rhendalen
  • Tid 45 min

Surkålssoppa från Rhendalen

0 (0 betyg)

Syrlig och mustig soppa för sena höstkvällar.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
  • 1 skivad gul lök
  • 200 g köttfärs
  • 200 g karré eller bogkött, gärna med ben
  • 1 msk smör
  • 380 g surkål
  • 3 msk köttfond
  • 1 msk kummin
  • 2 msk socker
  • 4 cl sherry
  • 1 liter vatten
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 tsk salt
Till servering:
  • 1 dl gräddfil
  • 120 g skivat bacon
  • 0.5 dl finklippt persilja
  • 1 bröd
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Stek lök, köttfärs och eventuellt bogkött eller karré i smör på medelstark värme i stekpanna. Lägg över i en gryta och tillsätt, surkål, fond, kummin, socker, sherry, vatten, salt och peppar. Koka upp och låt sjuda 30-40 minuter.

  2. 2

    Ta eventuellt upp kött med ben, ta bort benet från köttet, skär köttet i små bitar och lägg tillbaka i grytan.

Servering

Servera med en klick gräddfil, bacon, finhackad persilja och ett grovt bröd.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Det går även att ta bort sherryn och 2 deciliter vatten och ersätta det med 2 deciliter halvtorr riesling.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar