För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Surf´n turf- burgare

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Grillad burgare på högrevsfärs med picklad rödkål och räksallad, Chockerande gott!

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g högrevsfärs eller nötfärs 12%
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk whisky
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 salladsblad
  • Picklad rödkål
  • 200 g rödkål, grovstrimlad
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • Räksallad
  • 200 g skalade räkor
  • 0.5 dl srirachamajonnäs
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • Baconlökringar och sötpotatisklyftor
  • 2 stora gula lökar
  • 120 g bacon
  • 500 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Picklad rödkål: Blanda vattnet med socker och ättika tills sockret smält. Vänd ner kålen i lagen och låt stå minst 20 min.

Räksallad

  1. Blanda räkorna med srirachamajonnäs och vitlök.

Lökringar

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär löken i tjocka skivor och plocka bort de små ringarna i mitten så bara de stora är kvar. Linda baconskivor runt ringarna och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Sötpotatisklyftor

  1. Tvätta sötpotatisen och skär i stavar. Vänd runt i olja ochfördela på plåten bredvid lökringarna. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Salta potatisen.

Burgare

  1. Blanda färsen med salt, peppar och ev whisky. Forma till fyra burgare och grilla eller stek dem. Värm bröden på grillen. Fyll bröden med sallad, kål, burgare, räksallad och ev rödlök. Servera med lökringar och sötpotatis. Dippa gärna i majo.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(4)

Oxfilé med tartarsallad

(0)

Kött- och grönsakssoppa

(35)

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

(13)

Baconlindad järpe med primörer

(16)

Rostade rotfrukter med kassler

(27)

Viltköttbullar med lingon och senapssås

(7)

Fläskfilé africana

(43)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 600 g högrevsfärs eller nötfärs 12%
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk whisky
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 salladsblad
  • Picklad rödkål
  • 200 g rödkål, grovstrimlad
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • Räksallad
  • 200 g skalade räkor
  • 0.5 dl srirachamajonnäs
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • Baconlökringar och sötpotatisklyftor
  • 2 stora gula lökar
  • 120 g bacon
  • 500 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Surf´n turf- burgare

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Grillad burgare på högrevsfärs med picklad rödkål och räksallad, Chockerande gott!

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Picklad rödkål: Blanda vattnet med socker och ättika tills sockret smält. Vänd ner kålen i lagen och låt stå minst 20 min.

Räksallad

  1. Blanda räkorna med srirachamajonnäs och vitlök.

Lökringar

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär löken i tjocka skivor och plocka bort de små ringarna i mitten så bara de stora är kvar. Linda baconskivor runt ringarna och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Sötpotatisklyftor

  1. Tvätta sötpotatisen och skär i stavar. Vänd runt i olja ochfördela på plåten bredvid lökringarna. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Salta potatisen.

Burgare

  1. Blanda färsen med salt, peppar och ev whisky. Forma till fyra burgare och grilla eller stek dem. Värm bröden på grillen. Fyll bröden med sallad, kål, burgare, räksallad och ev rödlök. Servera med lökringar och sötpotatis. Dippa gärna i majo.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(4)

Oxfilé med tartarsallad

(0)

Kött- och grönsakssoppa

(35)

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

(13)

Baconlindad järpe med primörer

(16)

Rostade rotfrukter med kassler

(27)

Viltköttbullar med lingon och senapssås

(7)

Fläskfilé africana

(43)