För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Surdegsbröd grundrecept

Betyg (1-5):
3.19 (27 betyg)

Det är lyxigare med surdeg!

Tillagningstid: 2 timmar 45 minuter
Ugnstemperatur:250º-225º
2 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3.75 dl kallt vatten
  • 5 dl grovt rågmjöl
  • 7 dl vetemjöl special
  • 2.5 dl rågsurdeg
  • 1.5 tsk brödsirap
  • 10 g jäst

Gör så här

  1. Häll allt i en degblandare. Kör 2 minuter långsamt och sedan 8-12 minuter snabbt. Om degen blandas för hand, dubbla tiden! Låt degen jäsa övertäckt 2 timmar.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar à cirka 675 gram. Forma degbitarna till runda bröd, doppa ovansidan i rågmjöl och lägg båda på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta cirka 1 timme.
  3. Sätt in en långpanna längst ner i ugnen och värm ugnen till 250 grader.
  4. Snitta ett stort kryss i bröden med en vass kniv. Sätt in bröden i nedre delen av ugnen, slå en deciliter vatten i den heta långpannan och stäng luckan snabbt. Sänk till 225 grader och grädda bröden cirka 30 minuter. Låt dem svalna på galler.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pestosnurror

(1)

Hembakt bröd - Lotta Lundgrens recept

(6)

Focaccia med rödbetor och feta

(1)

Julknäcke med vallmofrön

(0)

Frasig minipizza

(20)

Kuvertbröd med fänkålsfrön

(1)

Rensteksröra med fänkål och persilja

(4)

Grönsaker med två dippsåser

(1)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 3.75 dl kallt vatten
  • 5 dl grovt rågmjöl
  • 7 dl vetemjöl special
  • 2.5 dl rågsurdeg
  • 1.5 tsk brödsirap
  • 10 g jäst

Surdegsbröd grundrecept

Betyg (1-5):
3.19 (27 betyg)

Det är lyxigare med surdeg!

Tillagningstid: 2 timmar 45 minuter
Ugnstemperatur:250º-225º
2 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll allt i en degblandare. Kör 2 minuter långsamt och sedan 8-12 minuter snabbt. Om degen blandas för hand, dubbla tiden! Låt degen jäsa övertäckt 2 timmar.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar à cirka 675 gram. Forma degbitarna till runda bröd, doppa ovansidan i rågmjöl och lägg båda på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta cirka 1 timme.
  3. Sätt in en långpanna längst ner i ugnen och värm ugnen till 250 grader.
  4. Snitta ett stort kryss i bröden med en vass kniv. Sätt in bröden i nedre delen av ugnen, slå en deciliter vatten i den heta långpannan och stäng luckan snabbt. Sänk till 225 grader och grädda bröden cirka 30 minuter. Låt dem svalna på galler.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pestosnurror

(1)

Hembakt bröd - Lotta Lundgrens recept

(6)

Focaccia med rödbetor och feta

(1)

Julknäcke med vallmofrön

(0)

Frasig minipizza

(20)

Kuvertbröd med fänkålsfrön

(1)

Rensteksröra med fänkål och persilja

(4)

Grönsaker med två dippsåser

(1)