Sukiyaki

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.5 (2 betyg)

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g entrecôte
  • 500 g finstrimlat salladskål
  • 0.5 liten purjolök i tjocka skivor
  • 1 tunt skivad gul lök
  • 2 morötter, skivad i tunna stavar
  • 10 skivade färska champinjoner
  • 1 liter stark och kraftig köttbuljong
  • 150 ml sukiyakisås
  • Till servering:
  • 4 ägg, endast gulor

Gör så här

  1. Skär köttet med en mycket vass kniv i lövtunna skivor. Det går lättast om köttet är lite fryst. Lägg ut kött och grönsaker på ett stort fat.
  2. Blanda buljong och sukiyakisås och hetta upp i en gryta på spisen. Flytta grytan till en värmelåga på bordet. Koka kött och grönsaker efterhand, i den heta buljongen. Doppa dem sedan i uppvispade äggula.

Servering

Koka gärna lite risnudlar och servera till.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Robert

2015-05-21

Nja jag vet inte jag,verkar lite försvenskat ska man äta denna rätt för första gången ska man nog ha den Japanska varianten där ingår shitakesvamp glasnudlar och buljongen göres med mirin,dashipulver och sake annars blir det inte rätta smaken åt denna rått. Var med min far på en japansk restaurang i Köpenhamn på 70 talet jag var 12 år och jag glömmer aldrig hur jäkla gott det var man bör ära denna rätt med dom rätta ingridienserna för det är den värd.

Liknande recept

Spara recept

Köttbullar i tomat med grekisk ost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Lammburgare med ädelostcrème

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fänkålsglaserade revbensspjäll med myntasås

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Orientalisk lammgryta

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Grillad lättrökt kotlett och vitlöksbröd med persilja

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillad lövbiff med sparris, ägg och pepparrot

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rostade rotfrukter och bönor med bankad bog

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Lammrostbiff med ljumma primörer och getost

Betyg
Betyg
(7)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 500 g entrecôte
  • 500 g finstrimlat salladskål
  • 0.5 liten purjolök i tjocka skivor
  • 1 tunt skivad gul lök
  • 2 morötter, skivad i tunna stavar
  • 10 skivade färska champinjoner
  • 1 liter stark och kraftig köttbuljong
  • 150 ml sukiyakisås
  • Till servering:
  • 4 ägg, endast gulor

Sukiyaki

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.5 (2 betyg)

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär köttet med en mycket vass kniv i lövtunna skivor. Det går lättast om köttet är lite fryst. Lägg ut kött och grönsaker på ett stort fat.
  2. Blanda buljong och sukiyakisås och hetta upp i en gryta på spisen. Flytta grytan till en värmelåga på bordet. Koka kött och grönsaker efterhand, i den heta buljongen. Doppa dem sedan i uppvispade äggula.

Servering

Koka gärna lite risnudlar och servera till.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Robert

2015-05-21

Nja jag vet inte jag,verkar lite försvenskat ska man äta denna rätt för första gången ska man nog ha den Japanska varianten där ingår shitakesvamp glasnudlar och buljongen göres med mirin,dashipulver och sake annars blir det inte rätta smaken åt denna rått. Var med min far på en japansk restaurang i Köpenhamn på 70 talet jag var 12 år och jag glömmer aldrig hur jäkla gott det var man bör ära denna rätt med dom rätta ingridienserna för det är den värd.

Liknande recept

Spara recept

Köttbullar i tomat med grekisk ost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Lammburgare med ädelostcrème

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fänkålsglaserade revbensspjäll med myntasås

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Orientalisk lammgryta

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Grillad lättrökt kotlett och vitlöksbröd med persilja

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillad lövbiff med sparris, ägg och pepparrot

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rostade rotfrukter och bönor med bankad bog

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Lammrostbiff med ljumma primörer och getost

Betyg
Betyg
(7)