
Stuvad blomkål med falukorv
Betyg (1-5):
Klassiskt recept på stuvad blomkål och stekt falukorv. Enkel och god vardagsmat!
Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 600 g blomkål
- 25 g smör
- 2 msk vetemjöl
- 5 dl mjölk
- salt och svartpeppar
- 800 g falukorv
- smör, till stekning
- Till servering
- kokt potatis
- senap
Gör så här
- Skär blomkålen i buketter och koka den i saltat vatten 3–4 min.
- Smält smöret i en kastrull och rör i mjöl. Tillsätt mjölken under vispning, sjud tills den tjocknar, ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
- Vänd i blomkålen. Skär korven i skivor. Stek korven i smör till fin färg på båda sidor. Servera den stuvade blomkålen med korv, potatis och senap.
Tips

Tillsätt gärna lite muskot i blomkålsstuvningen.
Stuvad blomkål med falukorv
Betyg (1-5):
Klassiskt recept på stuvad blomkål och stekt falukorv. Enkel och god vardagsmat!
Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skär blomkålen i buketter och koka den i saltat vatten 3–4 min.
- Smält smöret i en kastrull och rör i mjöl. Tillsätt mjölken under vispning, sjud tills den tjocknar, ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
- Vänd i blomkålen. Skär korven i skivor. Stek korven i smör till fin färg på båda sidor. Servera den stuvade blomkålen med korv, potatis och senap.
Tips

Tillsätt gärna lite muskot i blomkålsstuvningen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!