Sticky toffee pudding
  • Tid 60 min
  • Ugn 175º

Sticky toffee pudding

4.5 (2 betyg)

Receptet kommer från kokboken Gourmetvego av Jennie Benjaminsson

  • Tillagningstid 60 min
  • Ingredienser 18
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

4 portioner
  • 100 g färska dadlar
  • 1 msk ljus sirap
  • 0.5 dl kokande vatten
  • 50 g mjukt smör
  • 1 dl farinsocker
  • 1 ägg
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk äkta vaniljpulver
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk bikarbonat
  • 1 krm salt
  • 0.5 dl mjölk
Toffeesås
  • 2 dl farinsocker
  • 1 dl vatten
  • 4 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 1 krm salt
Garnering
  • frysta bär
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175°. Kärna ur och finhacka dadlarna. Häll sirap och vatten över och mixa till en slät kräm. Vispa smör och socker poröst. Rör ner äg- get i smörblandningen.

  2. 2

    Blanda alla torra ingredienser och sikta ner i smeten. Rör i mjölk och dadelkräm. Fördela smeten i 4–6 smorda ugnssäkra por-tionsformar.

  3. 3

    Grädda mitt i ugnen 15–20 min beroende på storlek. Låt dem svalna i formarna.

Toffeesås:

  1. 1

    Koka vatten och socker i en kastrull med höga kanter 5–10 min. Rör. Det ska bubbla rejält. Koka under tiden upp grädden. Tillsätt grädden i det kokande sockret under vispning. Det bubblar mycket, så var försiktig.

  2. 2

    Låt sjuda på väldigt svag värme under omrörning ca 3 min. Tillsätt smör och salt. Rör tills smöret smält. Stjälp upp puddingarna ur formarna. Lägg dem i djupa tallrikar och häll på rikligt med varm toffeesås. Garnera med bär.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar