För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Stekta kycklingklubbor med pilaffris

Betyg (1-5):
3.33 (6 betyg)

Koka in massa mustig smak i riset så känns hela rätten så mycket mer vällagad.

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g kycklingklubba
  • 1 krm peppar
  • 0.5 tsk dragon
  • 0.5 tsk basilika eller smulad oregano
  • 1 krm salt
  • Pilaffris:
  • 1 gul lök, skalad och finhackad
  • 2.5 dl långkornigt ris eller råris
  • 2 msk olja eller margarin
  • 5 dl vatten
  • 1 smulad hönsbuljongtärning
  • Smaksättning:
  • 1 tsk curry

Gör så här

  1. Låt lite fett bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg i kycklingklubborna med skinnsidan ner, täck inte mer än 2/3 av pannan. Bryn dem sedan långsamt runtom på ej för stark värme tills de fått fin färg. Krydda med salt, peppar och smulad dragon eller basilika eller oregano. Efterstek under lock på svag värme ca 30 minuter.

Pilaffris

  1. Skala och finhacka löken. Fräs lök och ris med fettet i en gryta under omrörning. Tillsätt vatten och smulad buljongtärning. Koka riset på svag värme under lock, vitt ris ca 20 minuter, råris ca 40 minuter. Späd eventuellt med lite mer vatten mot slutet. Smaka av med salt.
  2. Pilaffriset kan kryddas extra med curry. I så fall fräses curryn tillsammans med lök och ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rolf

2017-06-07

Lätt och MYCKET gott!

Liknande recept

Asiatiska kycklingbiffar med mango chutney

(19)

Ugnsrostad kycklingfilé med citrongräs och grönsaksris

(17)

Indonesisk kycklinggryta

(15)

Klassisk paella

(11)

Baconrullad kycklingfilé med svamprisotto

(48)

Garam masala kyckling

(33)

Indisk rispanna

(12)

Ugnskyckling med dijondressade rotfrukter och kryddigt ris

(0)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 600 g kycklingklubba
  • 1 krm peppar
  • 0.5 tsk dragon
  • 0.5 tsk basilika eller smulad oregano
  • 1 krm salt
  • Pilaffris:
  • 1 gul lök, skalad och finhackad
  • 2.5 dl långkornigt ris eller råris
  • 2 msk olja eller margarin
  • 5 dl vatten
  • 1 smulad hönsbuljongtärning
  • Smaksättning:
  • 1 tsk curry

Stekta kycklingklubbor med pilaffris

Betyg (1-5):
3.33 (6 betyg)

Koka in massa mustig smak i riset så känns hela rätten så mycket mer vällagad.

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Låt lite fett bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg i kycklingklubborna med skinnsidan ner, täck inte mer än 2/3 av pannan. Bryn dem sedan långsamt runtom på ej för stark värme tills de fått fin färg. Krydda med salt, peppar och smulad dragon eller basilika eller oregano. Efterstek under lock på svag värme ca 30 minuter.

Pilaffris

  1. Skala och finhacka löken. Fräs lök och ris med fettet i en gryta under omrörning. Tillsätt vatten och smulad buljongtärning. Koka riset på svag värme under lock, vitt ris ca 20 minuter, råris ca 40 minuter. Späd eventuellt med lite mer vatten mot slutet. Smaka av med salt.
  2. Pilaffriset kan kryddas extra med curry. I så fall fräses curryn tillsammans med lök och ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rolf

2017-06-07

Lätt och MYCKET gott!

Liknande recept

Asiatiska kycklingbiffar med mango chutney

(19)

Ugnsrostad kycklingfilé med citrongräs och grönsaksris

(17)

Indonesisk kycklinggryta

(15)

Klassisk paella

(11)

Baconrullad kycklingfilé med svamprisotto

(48)

Garam masala kyckling

(33)

Indisk rispanna

(12)

Ugnskyckling med dijondressade rotfrukter och kryddigt ris

(0)