Stekt tofu och ostfyllda jalapeños

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

För dig som gillar den mexikanska hettan!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 förpackning naturell tofu (ca 270 g)
  • 0.5 dl neutral olja
  • 8 färska jalapeño eller minipaprikor
  • 2 dl riven lagrad ost, t ex cheddarost
  • 0.5 dl neutral olja
  • 1 tsk flingsalt
  • färsk koriander
  • Dressing:
  • 1 msk ljus sirap
  • 0.5 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk finriven färsk ingefära

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
  2. Skär tofun i 2 cm stora tärningar. Hetta upp oljan i en panna och stek tärningarna tills de är gyllene i färgen. Låt rinna av på hushållspapper. Vänd ihop tofun med dressingen.
  3. Skär toppen av alla jalapeños och fyll med ost. Sätt dit toppen igen med en tandpetare. Stek jalapeño runt om i olja, 3–4 min. Låt rinna av på hushållspapper och salta. Lägg allt på ett serveringsfat och garnera med koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ljummen primörsallad med brynt smör och Västerbottensost

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillad avokadohalva

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Blomkålspizza med gruyèreost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Enchilada med bbq-kyckling

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Nässel- och prästostdipp

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rostad majssallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

Betyg
Betyg
(5)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 förpackning naturell tofu (ca 270 g)
  • 0.5 dl neutral olja
  • 8 färska jalapeño eller minipaprikor
  • 2 dl riven lagrad ost, t ex cheddarost
  • 0.5 dl neutral olja
  • 1 tsk flingsalt
  • färsk koriander
  • Dressing:
  • 1 msk ljus sirap
  • 0.5 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk finriven färsk ingefära

Stekt tofu och ostfyllda jalapeños

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

För dig som gillar den mexikanska hettan!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
  2. Skär tofun i 2 cm stora tärningar. Hetta upp oljan i en panna och stek tärningarna tills de är gyllene i färgen. Låt rinna av på hushållspapper. Vänd ihop tofun med dressingen.
  3. Skär toppen av alla jalapeños och fyll med ost. Sätt dit toppen igen med en tandpetare. Stek jalapeño runt om i olja, 3–4 min. Låt rinna av på hushållspapper och salta. Lägg allt på ett serveringsfat och garnera med koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ljummen primörsallad med brynt smör och Västerbottensost

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillad avokadohalva

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Blomkålspizza med gruyèreost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Enchilada med bbq-kyckling

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Nässel- och prästostdipp

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rostad majssallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

Betyg
Betyg
(5)