För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Stekt ris med lax och paprika

Betyg (1-5):
3.7 (20 betyg)

Denna rätt passar att lagas av barn. Filippa 8 år fixade utan problem att göra lax med stekt ris.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 paprika
  • 25 g smör
  • 1 liter av gårdagens kalla ris
  • 1 tsk gurkmeja eller curry
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 150 g sugar snaps
  • 2 ägg
  • 2 tsk flingsalt
  • 4 laxfiléer
  • japansk soja

Gör så här

  1. Skär paprikan i mindre bitar. Smält smör i en stekpanna och häll i riset. (Be en vuxen om hjälp ifall det stänker. )
  2. Krydda riset med gurkmeja (som ger färg men ingen smak) eller curry, och ev flingsalt. Häll ner sugar snaps och paprika och rör om.
  3. Knäck i ägg och rör om tills äggen stelnat och riset är varmt. Ställ åt sidan.
  4. Hetta upp en stekpanna. Strö flingsalt på laxfilébitarna och stek i torr stekpanna 1 minut per sida.
  5. Dela laxfiléerna i mindre bitar och lägg bitarna över riset. Servera direkt ur stekpannan med japansk soja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Birgitta

2016-10-18

Jättegott snabbt enkelt

Liknande recept

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(27)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Skrei med picklat grönt, brynt smör och palsternackspuré

(5)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Pasta med varmrökt lax, tomat och avokado

(19)

Sej med grillad paprika och parmesan

(113)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(21)

Grillad örtfylld fisk och kronärtskocka med sardellaioli

(14)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 paprika
  • 25 g smör
  • 1 liter av gårdagens kalla ris
  • 1 tsk gurkmeja eller curry
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 150 g sugar snaps
  • 2 ägg
  • 2 tsk flingsalt
  • 4 laxfiléer
  • japansk soja

Stekt ris med lax och paprika

Betyg (1-5):
3.7 (20 betyg)

Denna rätt passar att lagas av barn. Filippa 8 år fixade utan problem att göra lax med stekt ris.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär paprikan i mindre bitar. Smält smör i en stekpanna och häll i riset. (Be en vuxen om hjälp ifall det stänker. )
  2. Krydda riset med gurkmeja (som ger färg men ingen smak) eller curry, och ev flingsalt. Häll ner sugar snaps och paprika och rör om.
  3. Knäck i ägg och rör om tills äggen stelnat och riset är varmt. Ställ åt sidan.
  4. Hetta upp en stekpanna. Strö flingsalt på laxfilébitarna och stek i torr stekpanna 1 minut per sida.
  5. Dela laxfiléerna i mindre bitar och lägg bitarna över riset. Servera direkt ur stekpannan med japansk soja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Birgitta

2016-10-18

Jättegott snabbt enkelt

Liknande recept

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(27)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Skrei med picklat grönt, brynt smör och palsternackspuré

(5)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Pasta med varmrökt lax, tomat och avokado

(19)

Sej med grillad paprika och parmesan

(113)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(21)

Grillad örtfylld fisk och kronärtskocka med sardellaioli

(14)