Stekt kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
1 (1 betyg)

Ugnsstek två kycklingar på en gång så har du morgondagens middag nästan klar.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 x 2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 kycklingar à 1-1,3 kg
  • 1 tsk chilipeppar eller chiliflakes
  • 1 citron, rivet skal
  • 3 msk pressad citron
  • 4 vitlöksklyftor, skalade, rivna eller pressade
  • 1 msk honung
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk soja

Gör så här

  1. Dela varje kyckling i 4 delar. Ta bort skinnet. Blanda chilipeppar/-flakes, citronskal, pressad citron, vitlök, honung, salt och soja. Lägg kycklingdelarna i en långpanna med bakplåtspapper. Pensla kryddblandningen runtom kycklingdelarna.
  2. Tillaga i ugnen 30-40 minuter tills kycklingdelarna är genomstekta, det vill säga tills köttasaften är genomskinlig och köttet har en innertenperatur på 75 grader. Använd gärna stektermometer.
  3. Servera hälften av kycklingen med Smörade primörer och aioli, se recept.

Tips

Servera resten av kycklingen kall nästa dag med till exempel en potatis- eller matvetesallad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fake fried chicken med coleslaw

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kycklingspett med hummus

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Juliga kycklingköttbullar

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Salladsknyte med kycklingfärs och limesås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Friterade kycklingben

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Kryddig plommonkyckling

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kycklingpizza

Betyg
Betyg
(12)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 kycklingar à 1-1,3 kg
  • 1 tsk chilipeppar eller chiliflakes
  • 1 citron, rivet skal
  • 3 msk pressad citron
  • 4 vitlöksklyftor, skalade, rivna eller pressade
  • 1 msk honung
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk soja

Stekt kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
1 (1 betyg)

Ugnsstek två kycklingar på en gång så har du morgondagens middag nästan klar.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 x 2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela varje kyckling i 4 delar. Ta bort skinnet. Blanda chilipeppar/-flakes, citronskal, pressad citron, vitlök, honung, salt och soja. Lägg kycklingdelarna i en långpanna med bakplåtspapper. Pensla kryddblandningen runtom kycklingdelarna.
  2. Tillaga i ugnen 30-40 minuter tills kycklingdelarna är genomstekta, det vill säga tills köttasaften är genomskinlig och köttet har en innertenperatur på 75 grader. Använd gärna stektermometer.
  3. Servera hälften av kycklingen med Smörade primörer och aioli, se recept.

Tips

Servera resten av kycklingen kall nästa dag med till exempel en potatis- eller matvetesallad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fake fried chicken med coleslaw

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kycklingspett med hummus

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Juliga kycklingköttbullar

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Salladsknyte med kycklingfärs och limesås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Friterade kycklingben

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Kryddig plommonkyckling

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kycklingpizza

Betyg
Betyg
(12)