För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Stekt kyckling

Betyg (1-5):
1 (1 betyg)

Ugnsstek två kycklingar på en gång så har du morgondagens middag nästan klar.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 x 2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 kycklingar à 1-1,3 kg
  • 1 tsk chilipeppar eller chiliflakes
  • 1 citron, rivet skal
  • 3 msk pressad citron
  • 4 vitlöksklyftor, skalade, rivna eller pressade
  • 1 msk honung
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk soja

Gör så här

  1. Dela varje kyckling i 4 delar. Ta bort skinnet. Blanda chilipeppar/-flakes, citronskal, pressad citron, vitlök, honung, salt och soja. Lägg kycklingdelarna i en långpanna med bakplåtspapper. Pensla kryddblandningen runtom kycklingdelarna.
  2. Tillaga i ugnen 30-40 minuter tills kycklingdelarna är genomstekta, det vill säga tills köttasaften är genomskinlig och köttet har en innertenperatur på 75 grader. Använd gärna stektermometer.
  3. Servera hälften av kycklingen med Smörade primörer och aioli, se recept.

Tips

Servera resten av kycklingen kall nästa dag med till exempel en potatis- eller matvetesallad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Asiatiska kycklingpannkakor

(3)

Crispy chicken med bbq-sås

(4)

"Pulled" kyckling med fajitatillbehör

(5)

Grillspett med kyckling och kryddig korv

(18)

Kryddig plommonkyckling

(1)

Kycklingben med ingefärsglaze

(4)

Salladsknyte med kycklingfärs och limesås

(9)

Tacobåtar med kycklingfärs

(5)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 kycklingar à 1-1,3 kg
  • 1 tsk chilipeppar eller chiliflakes
  • 1 citron, rivet skal
  • 3 msk pressad citron
  • 4 vitlöksklyftor, skalade, rivna eller pressade
  • 1 msk honung
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk soja

Stekt kyckling

Betyg (1-5):
1 (1 betyg)

Ugnsstek två kycklingar på en gång så har du morgondagens middag nästan klar.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 x 2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela varje kyckling i 4 delar. Ta bort skinnet. Blanda chilipeppar/-flakes, citronskal, pressad citron, vitlök, honung, salt och soja. Lägg kycklingdelarna i en långpanna med bakplåtspapper. Pensla kryddblandningen runtom kycklingdelarna.
  2. Tillaga i ugnen 30-40 minuter tills kycklingdelarna är genomstekta, det vill säga tills köttasaften är genomskinlig och köttet har en innertenperatur på 75 grader. Använd gärna stektermometer.
  3. Servera hälften av kycklingen med Smörade primörer och aioli, se recept.

Tips

Servera resten av kycklingen kall nästa dag med till exempel en potatis- eller matvetesallad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Asiatiska kycklingpannkakor

(3)

Crispy chicken med bbq-sås

(4)

"Pulled" kyckling med fajitatillbehör

(5)

Grillspett med kyckling och kryddig korv

(18)

Kryddig plommonkyckling

(1)

Kycklingben med ingefärsglaze

(4)

Salladsknyte med kycklingfärs och limesås

(9)

Tacobåtar med kycklingfärs

(5)