Squashrullader pesto och parmaskinka
  • Tid 25 min

Squashrullader pesto och parmaskinka

3.29 (7 betyg)

Goda små rullar med squash och parmaskinka att bjuda som förrätt eller på buffén.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

15 stycken
  • 1 gul squash
  • 1 msk olivolja
Pesto:
  • 1 kruka färsk basilika
  • 50 g riven parmesanost
  • 50 g pinjenötter
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
Servering:
  • 70 g parmaskinka eller liknade lufttorkat kött
  • 2 dl rucola
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär squashen i långa remsor med en osthyvel. Hetta upp olja i en stek- eller grillpanna och stek dem 1-2 minuter på varje sida. Låt dem rinna av på en bit hushållspapper.

Pesto

  1. 1

    Mixa alla ingredienser till peston i en matberedare. Lägg en klick pesto, en bit skinka och ett par rucolablad i änden av en squashremsa och rulla ihop. Fäst eventuellt ihop rullen med en tandpetare.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Skippa skinkan för en vegetarisk variant.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar