Fårfiolscarpaccio med grönkålschips och pepparrot

Fårfiolscarpaccio med grönkålschips och pepparrot

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Klassiska julråvaror bildar här en trendig kombo.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g fårfiol i tunna skivor
  • 100 g färsk grönkål, ansad
  • 0.5 granatäpple
  • riven pepparrot
  • Grönkålssås
  • 70 g färsk grönkål, ansad
  • 1 dl majonnäs
  • 3 msk finriven pepparrot
  • 1 äpple
  • svartpeppar
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vänd runt grönkålen med olja på en ugnsplåt och salta. Rosta till chips mitt i ugnen ca 8 min.

Sås:

  1. Lägg grönkålsbladen i kokande vatten 2 min. Skölj i iskallt vatten. Låt rinna av i durkslag. Mixa grönkålen med majonnäs, pepparrot, äpple, salt och peppar tills den är slät.
  2. Fördela fårfiolen på ett serveringsfat eller förrättstallrikar. Toppa med chips, granatäppelkärnor och riven pepparrot. Dra ett varv med pepparkvarnen och servera med grönkålssåsen.

Tips

Andra charkprodukter funkar också bra.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rensteksröra med fänkål och persilja

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Antipasti

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Persiljeskinka

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grillad romansallad med bacon och caesardressing

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Smörrebröd med grön sparris med hollandaisesås och baconströssel

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Tre påsksnittar

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Grillad avokado- och baconsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Prosciuttolindad halloumi med örtolja och sparris

Betyg
Betyg
(6)
Fårfiolscarpaccio med grönkålschips och pepparrot
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 200 g fårfiol i tunna skivor
  • 100 g färsk grönkål, ansad
  • 0.5 granatäpple
  • riven pepparrot
  • Grönkålssås
  • 70 g färsk grönkål, ansad
  • 1 dl majonnäs
  • 3 msk finriven pepparrot
  • 1 äpple
  • svartpeppar
  • 2 krm salt

Fårfiolscarpaccio med grönkålschips och pepparrot

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Klassiska julråvaror bildar här en trendig kombo.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vänd runt grönkålen med olja på en ugnsplåt och salta. Rosta till chips mitt i ugnen ca 8 min.

Sås:

  1. Lägg grönkålsbladen i kokande vatten 2 min. Skölj i iskallt vatten. Låt rinna av i durkslag. Mixa grönkålen med majonnäs, pepparrot, äpple, salt och peppar tills den är slät.
  2. Fördela fårfiolen på ett serveringsfat eller förrättstallrikar. Toppa med chips, granatäppelkärnor och riven pepparrot. Dra ett varv med pepparkvarnen och servera med grönkålssåsen.

Tips

Andra charkprodukter funkar också bra.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rensteksröra med fänkål och persilja

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Antipasti

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Persiljeskinka

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grillad romansallad med bacon och caesardressing

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Smörrebröd med grön sparris med hollandaisesås och baconströssel

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Tre påsksnittar

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Grillad avokado- och baconsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Prosciuttolindad halloumi med örtolja och sparris

Betyg
Betyg
(6)