Squashgratäng

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Krämig gratäng med zucchini, spenat och ricotta som toppas med basilika. Servera med rostade tomater. Ett härligt vegetariskt alternativ till vanlig lasagne.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 zucchini
  • olivolja, till pensling och stekning
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 knippa salladslök, tunt skivad
  • 200 g färsk bladspenat
  • 0.5 kruka färsk basilika (blad och stjälk hackade)
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 5 dl grädde
  • 3 dl finriven parmesanost
  • 250 g färska lasagneplattor
  • 250 g ricotta
  • 100 g ost, riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skär zucchinin i tunna skivor, gärna med mandolin. Pensla skivorna med olja och stek dem iomgångar i en het grill- eller stekpanna ca 1 minut per sida. Lägg på ett fat och strö över flingsalt.
  2. Fräs löken mjuk i olja. Tillsätt spenatbladenoch fräs med tills bladen sjunkit ihop och vätskan ångat bort. Vänd ner basilikan. Salta och peppra.
  3. Koka ihop grädde och parmesan under omrörning tills osten smält. Dra ut lite sås i botten på en ugnsformsom passar lasagneplattorna.
  4. Lägg dit en pastaplatta, lite spenatfräs, klicka på lite ricotta, några zucchiniskivor och häll över lite sås. Fortsättvarva de olika fyllningarna med pastaplattorna.
  5. Toppa den sista pastaplattan med riven ost, sås och zucchiniskivor. Grädda lasagnen mitt i ugnen 40 min.Täck med folie om den får för mycket färg i slutet av tiden i ugnen. Garnera lasagnen med basilikablad och serveramed rostade cocktailtomater.

Tips

Användmatlagningsgräddeellerblanda utvispgräddemed mjölk.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-08-10

Hej Sara, det går förstås bra att göra så också!

Sara

2021-08-02

Kan man inte blanda spenatfräs, ostsås och ricotta så att det går snabbare att lägga ihop den?

Sara

2021-08-02

Supergod, men krånglig att göra - tar jättelång tid att steka squashen

Linnea

2021-05-04

Gratängen var utsökt och passar perfekt både som vardagsmiddag och festmåltid!

Sandra

2020-04-08

Den godaste vegetariska lasagnen som jag har ätit!

Liknande recept

Spara recept

Korvstroganoff på grillen

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Vegansk lasagne

Betyg
Betyg
(96)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Paprika- och kikärtsburgare med dillslungad gurksallad

Betyg
Betyg
(5)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 zucchini
  • olivolja, till pensling och stekning
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 knippa salladslök, tunt skivad
  • 200 g färsk bladspenat
  • 0.5 kruka färsk basilika (blad och stjälk hackade)
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 5 dl grädde
  • 3 dl finriven parmesanost
  • 250 g färska lasagneplattor
  • 250 g ricotta
  • 100 g ost, riven

Squashgratäng

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Krämig gratäng med zucchini, spenat och ricotta som toppas med basilika. Servera med rostade tomater. Ett härligt vegetariskt alternativ till vanlig lasagne.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skär zucchinin i tunna skivor, gärna med mandolin. Pensla skivorna med olja och stek dem iomgångar i en het grill- eller stekpanna ca 1 minut per sida. Lägg på ett fat och strö över flingsalt.
  2. Fräs löken mjuk i olja. Tillsätt spenatbladenoch fräs med tills bladen sjunkit ihop och vätskan ångat bort. Vänd ner basilikan. Salta och peppra.
  3. Koka ihop grädde och parmesan under omrörning tills osten smält. Dra ut lite sås i botten på en ugnsformsom passar lasagneplattorna.
  4. Lägg dit en pastaplatta, lite spenatfräs, klicka på lite ricotta, några zucchiniskivor och häll över lite sås. Fortsättvarva de olika fyllningarna med pastaplattorna.
  5. Toppa den sista pastaplattan med riven ost, sås och zucchiniskivor. Grädda lasagnen mitt i ugnen 40 min.Täck med folie om den får för mycket färg i slutet av tiden i ugnen. Garnera lasagnen med basilikablad och serveramed rostade cocktailtomater.

Tips

Användmatlagningsgräddeellerblanda utvispgräddemed mjölk.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-08-10

Hej Sara, det går förstås bra att göra så också!

Sara

2021-08-02

Kan man inte blanda spenatfräs, ostsås och ricotta så att det går snabbare att lägga ihop den?

Sara

2021-08-02

Supergod, men krånglig att göra - tar jättelång tid att steka squashen

Linnea

2021-05-04

Gratängen var utsökt och passar perfekt både som vardagsmiddag och festmåltid!

Sandra

2020-04-08

Den godaste vegetariska lasagnen som jag har ätit!

Liknande recept

Spara recept

Korvstroganoff på grillen

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Vegansk lasagne

Betyg
Betyg
(96)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Paprika- och kikärtsburgare med dillslungad gurksallad

Betyg
Betyg
(5)