Spettekaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.1 (67 betyg)

Skånsk specialitet som lagas på ett roterande träspett. Den här varianten fixar du på en vanlig ugnsplåt.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
40 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g smör
  • 6 dl socker
  • 6 ägg
  • 6 dl potatismjöl
  • Kristyr:
  • 3 dl florsocker
  • 1 äggvita
  • 0.5 tsk ättiksprit (12 %) eller citronsaft

Gör så här

  1. Rör smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget. Rör ner potatismjölet till en jämn smet.
  2. Häll smeten i en spritspåse med cirka 1 centimeter stor öppning. Spritsa ett spindelnätsmönster, 10-15 centimeter stort, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda längst ner i ugnen cirka 5 minuter tills det stelnat och upprepa detta tills smeten är slut. Gör varje lager mindre och mindre så kakan smalnar av uppåt. Låt kakan kallna.
  3. Blanda ihop ingredienserna till kristyren och häll över den i en spritspåse med mindre öppning. Färga eventuellt hälften av smeten med röd karamellfärg så den blir rosa. Spritsa i önskat mönster och låt stelna.
  4. Skär försiktigt upp kakan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-08-14

Hej Skånegräbba, det här är en variant av spettekaka.

Skånegräbba

2019-07-14

Det här receptet borde väl inte ligga kvar, det är helt galet på alla sätt. Värmen för hög och det ska definitivt inte vara smör i.

Checkbox Coop

2019-03-22

Hej Beata, det här är en variant av spettekaka som vi har gjort, med smör. /Elsa, webbredaktör

Beata

2019-02-15

Det här receptet är helt fel! inget smör ska vara. Med smöret rinner det ut. https://mormonlady.com/2010/11/11/skansk-spettekaka/ . Jag provade både med och utan från receptet i länken.

Ann

2015-04-16

Ska inte var smör i en spettekaka! Inget fett alls.

Begnt Karlsson

2013-02-12

Det funkade jättebra! Tack för receptet :D

Cecilia

2012-09-12

Följde receptet till punkt o pricka.. men när jag skulle spritsa ut på plåt rann det bara ut till en kaka istället.... Blev inget nät. Testa även o hade i mer mjöl, men samma sak.. Vad är fel då????

Liknande recept

Spara recept

Hallontarte

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Vit chokladkladdkaka

Betyg
Betyg
(203)
Spara recept

Klassisk äggtoddy

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Nutella semifreddo

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Äggtoddy med apelsin

Betyg
Betyg
(1)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 300 g smör
  • 6 dl socker
  • 6 ägg
  • 6 dl potatismjöl
  • Kristyr:
  • 3 dl florsocker
  • 1 äggvita
  • 0.5 tsk ättiksprit (12 %) eller citronsaft

Spettekaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.1 (67 betyg)

Skånsk specialitet som lagas på ett roterande träspett. Den här varianten fixar du på en vanlig ugnsplåt.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
40 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget. Rör ner potatismjölet till en jämn smet.
  2. Häll smeten i en spritspåse med cirka 1 centimeter stor öppning. Spritsa ett spindelnätsmönster, 10-15 centimeter stort, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda längst ner i ugnen cirka 5 minuter tills det stelnat och upprepa detta tills smeten är slut. Gör varje lager mindre och mindre så kakan smalnar av uppåt. Låt kakan kallna.
  3. Blanda ihop ingredienserna till kristyren och häll över den i en spritspåse med mindre öppning. Färga eventuellt hälften av smeten med röd karamellfärg så den blir rosa. Spritsa i önskat mönster och låt stelna.
  4. Skär försiktigt upp kakan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-08-14

Hej Skånegräbba, det här är en variant av spettekaka.

Skånegräbba

2019-07-14

Det här receptet borde väl inte ligga kvar, det är helt galet på alla sätt. Värmen för hög och det ska definitivt inte vara smör i.

Checkbox Coop

2019-03-22

Hej Beata, det här är en variant av spettekaka som vi har gjort, med smör. /Elsa, webbredaktör

Beata

2019-02-15

Det här receptet är helt fel! inget smör ska vara. Med smöret rinner det ut. https://mormonlady.com/2010/11/11/skansk-spettekaka/ . Jag provade både med och utan från receptet i länken.

Ann

2015-04-16

Ska inte var smör i en spettekaka! Inget fett alls.

Begnt Karlsson

2013-02-12

Det funkade jättebra! Tack för receptet :D

Cecilia

2012-09-12

Följde receptet till punkt o pricka.. men när jag skulle spritsa ut på plåt rann det bara ut till en kaka istället.... Blev inget nät. Testa även o hade i mer mjöl, men samma sak.. Vad är fel då????

Liknande recept

Spara recept

Hallontarte

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Vit chokladkladdkaka

Betyg
Betyg
(203)
Spara recept

Klassisk äggtoddy

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Nutella semifreddo

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Äggtoddy med apelsin

Betyg
Betyg
(1)